מנה חגיגית המבוססת טחינה גולמית של השף אבי ביטון , פרפה חלוה ברוטב סילאן עם קראנץ' גרנולה ושערות חלוה. מנה נפלאה, מפנקת המתאימה לחגיגה זוגית ומשפחתית וכן כקינוח באירוח חגיגי
מצרכים (לכ-6 מנות):
לפרפה:
1/3 כוס טחינה גולמית ללא מלח של "אחוה"
2 שמנת מתוקה (2 מכלים 250 גרם כל אחד)
1/2 כוס סילאן
3 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
לרוטב:
1/2 כוס סילאן
2 מקלות קינמון
1 כוכב אניס
1/4 כוס מים
1 גרידת לימון
להגשה:
1/4 כוס גרנולה
שערות חלוה של "אחוה"
אופן ההכנה:
- מקציפים את השמנת המתוקה בעזרת מיקסר ידני עד לקבלת קצפת יציבה. לאחר ההקצפה מוסיפים את הסוכר ואת תמצית הוניל. מוסיפים טחינה גולמית ללא מלח ומערבבים היטב.
המתכון באדיבות : אחוה
הוספת תגובה