חברת עוף טוב, מגישה לכם מתכון קליל וטעים להכנת פסטרמה הודו ביתית. זהו מתכון קל להכנה ומתאים לארוחות קלילות, בריאות וטעימות.
פסטרמה הודו ביתית – כך תעשו את זה, שלב אחר שלב:
- רצוי לקנות נתח שלם של חזה הודו. בקשו מהקצב שיקשור אותו עבורכם או קישרו אותו לבדכם בבית.
- הכינו משרה לפי בחירתכם. בקערה – ערבבו היטב את כל חומרי המשרה, השרו את נתח החזה במשרה, וודאו שהוא עטוף כולו במשרה ועטפו בניילון נצמד.
- הכניסו למקרר למשך 24 שעות.
- מידי כמה שעות, הפכו את הנתח שבקערה, כך שכולו יהיה עטוף במשרה.
- כעבור 24 שעות, הניחו את ההודו על רשת בכדי שיצלה בתנור ולא יתבשל בנוזלים של עצמו.
- כעת, הוסיפו למשרה שנותר בקערה שתי כוסות מים רותחים, ערבבו וצקו את הנוזלים לתבנית, אותה תכניסו לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות. מעל התבנית הניחו את הרשת עם נתח החזה וצלו אותו בתנור במשך כ- 10 דקות, עד שהנתח צרוב קלות.
- הנמיכו את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות וצלו את הנתח במשך כ-40-35 דקות נוספות.
- הוציאו את הנתח מהתנור ותנו לו להתקרר לפני הפריסה.
- כשהנתח קר, ניתן לחתוך אותו בעזרת סכין חד (לא משונן), לפרוסות בעובי הרצוי.
אפשרויות למשרה:
- חרדל ודבש: 3 כפות חרדל דיז'ון גרגירים (או חלק), חצי כוס דבש (או סילאן), 1/4 כוס שמן זית, מלח לפי הטעם, פלפל שחור גרוס לפי הטעם.
- מעושנת: 2 כפות גדושות של פפריקה מעושנת, 1 כף פפריקה מתוקה, 1/2 כוס שמן זית, 3 שיני שום כתושות, ענף תימין אחד, 3 עלי דפנה, 1/2 כפית פלפל לבן, מלח גס לפי הטעם.
- אסייתית: 1/4 כוס רוטב סויה, 1/4 כוס רוטב טריאקי, ג'ינג'ר גרוס לפי הטעם, מעט גרידת לימון, מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.
טיפ: ניתן לחלק את פרוסות הפסטרמה למנות, להקפיא ולהשתמש לפי הצורך.
הוספת תגובה