יותר מ – 100 יינות לבנים, סמוקים ומבעבעים, השקות, סדנאות יין ייחודיות, מתחם קולינרי מפנק, חנות פסטיבל, הרבה מצב רוח טוב וזה עוד לפני שדיברנו על הנוף, המוסיקה והאווירה…
הפסטיבל ייערך ברחבת המרינה בימים ד' –ה' (29-30/05), ויציע טעימות של יותר מ- 100 יינות לבנים, סמוקים ומבעבעים, סדנאות יין, מתחם אוכל, מוזיקה שמחה ועוד הפתעות רבות.
בפסטיבל לוקחים חלק מיטב היקבים ויבואני היין לישראל וייחשפו לראשונה עשרות יינות לבנים חדשים.
- במהלך הפסטיבל יתקיימו סדנאות Speed Taste עם מיטב מדריכי היין של איש הענבים. (ההשתתפות מותנית בהרשמה מראש על בסיס מקום פנוי)
- לנוחות המבקרים: חנות פסטיבל, בה ניתן יהיה לרכוש את היינות, שיוצעו לטעימה בפסטיבל, כאשר חלק מהיינות ימכרו ישירות על ידי המציגים.
הפסטיבל נערך בהפקה ובארגון החברה העירונית לפיתוח התיירות בהרצליה ומרכז 'איש הענבים', בשיתוף מגזין 'יין וגורמה'.
לדברי עופרה בל יו"ר החברה העירונית לפיתוח התיירות בהרצליה: "זו כבר מסורת מוצלחת. שנה אחד עשרה שבה מתקיים בהרצליה הפסטיבל היחיד בארץ, שמוקדש ליין לבן. אני מזמין גם השנה את הציבור הרחב להגיע וליהנות מפסטיבל יין לבן מושקע, איכותי וייחודי, באווירה הקסומה של המרינה והים".
לדברי חיים גן מחברת 'איש הענבים': "בשנים האחרונות יקבים רבים הטמיעו את הידיעה, שבקיץ שלנו שותים יין לבן. גם הציבור הישראלי ממשיך לגלות את 'העולם הלבן', ובתוך כך ניכר גידול נאה ביותר בביקוש ליינות הלבנים, וההיצע של יינות אלה בארץ עולה בהתאמה, עם מגוון חדש של זנים מקומיים והקפדה של הייננים על איכות גבוהה".
בין המציגים בפסטיבל (הרשימה חלקית):
היקבים הגדולים, יקבי הבוטיק קטנים וגדולים כאחד והיבואנים המובלים יציגו את התוצרת המקומית לצד מיטב יינות העולם, לצד שחקני חיזוק אשר יחשפו כמדי שנה את השפע והמגוון של הזנים והסגנונות שיש ליינות לבנים, סמוקים ומבעבעים להציע.
יקב דלתון, יקב ויתקין, יקב טפרברג, יקב כרמל, יקב וילה מריה- ניו-זילנד, יקב ברטנורא – איטליה, הרצוג – מסביב לעולם, צור סוכנויות – ייבוא יינות כשרים, יקב פסגות, יקב שילה, יקב עמק יזרעאל, יקב טוליפ, יקב מאיה, יקב כישור, יקב בראבדו, יקב נטע, חברת שקד עם: Miraval – צרפת, Mud House – ניו-זילנד, יקב
רקנאטי, יקב ברקן, יקב נטופה, יינות סגל, יקב היוצר, צילינסקי- דרום איטליה, יקב 1848, יקב קנאטיר, יקב תבור, אקרמן- צרפת ארה"ב, Francois Lurton – איטליה, יקב לוריא, הסקוטית עם- Plomari-אוזו – יוון
השקות של יינות חדשים :
יקב כישור, היקב המפתיע בשנת 2017 יפתיע שוב וישיק לטעימת בכורה את ה "ריזלינג" יבש כרם נחל יסף 2018. יקב קנטיר, היקב במרשים והמפתיע בשנת 2018, יציג לטעימת בכורה עולמית! את הסמיון מבציר 2018. יקב תבור ישיק את הסוביניון בלאן הפריך והרענן מבציר 2018 . יקבי כרמל ישיקו 2 יינות חדשים ואטס לבן 2018 שרדונה ויניארדס 2018. אקרמן משיקים בהשקת בכורה לה שאטו סוביניון בלאן טוריין 2018.
בין מציגי האוכל:
ארטיז'אן-שרקוטרי – נקניקים איכותיים
מן האדמה – גבינות
נגיעות דים סאם
גדיס Gadi’s – בשרים
הפסטיבל יתקיים במרינה הרצליה, בימים ד'-ה' 29-30/05/2019 בשעות:18:00-23:00
מחירים: בקופות האירוע: 89 ₪ || בהרשמה מוקדמת: 69 ₪
ברכישהו דרך האתר , לתושבי הרצליה 49 ₪ בהצגת תעודת זהות, ברכישה מוקדמת בלבד
עובדות מעניינות על יין לבן:
- יותר קשה לייצר יין לבן מאשר יין אדום, בשל צורך בתהליכים מורכבים מהבציר ועד הבקבוק.
- בשנים האחרונות חל שינוי ביחס הישראלים ליין הלבן. צריכתו גדלה בהתמדה, ולכן, יקבים מקומיים מייצרים כיום יותר סוגים של יינות לבנים מזנים שעדיין לא גודלו בארץ. כתוצאה מהחוסר שנוצר ביינות לבנים איכותיים, ניטעים כיום בישראל אלפי דונמים של ענבי יין לבן מזני איכות קיימים ומזנים חדשים.
- את רוב היינות הלבנים המיוצרים בעולם מומלץ לשתות עד שנה ממועד הבציר.
- היין הלבן נפוץ בעיקר במדינות אירופה המרכזית והצפונית.
- יין אדום ניתן להפיק רק מענבים אדומים, ואילו את היין הלבן ניתן להפיק גם מענבים לבנים וגם מענבים אדומים.
- בשנים האחרונות, עקב הגדילה המשמעותית בצריכת היינות הלבנים, היקבים מוכרים את כל מלאי היינות הלבנים עוד לפני העונה החמה.
הוספת תגובה