למרות מגבלות הקורונה והאתגרים הרבים העומדים בפני עולם התיאטרון הישראלי, הוחלט לקיימו באופן מקוון וייחודי. הפסטיבל יכלול תכנים ייעודיים לשידור דיגיטלי ויתקיים בין התאריכים 3-8 בדצמבר. במהלך הפסטיבל יוצגו הפקות מקור מגוונות מהארץ ומהעולם ביניהן:
'ילד תיאטרון' – הצגת יחיד של עידו מוסרי בבימויו של אמיר י. וולף, שתעלה בשידור חי ברשת, במסגרתה עידו מוסרי חושף בערב קברט מוזיקלי יחיד ואישי את ארבעים השנים הראשונות בקריירה שלו משחר ילדותו ועד ימינו.
'שפת אם' – 'מַאמֶעלוּשֶן' -Mamaloshen- דרמת אודיו בשיתוף מכון גתה, מאת סשה (מריאנה) זלצמן (גרמניה), בבימויה של דדי ברון, בהשתתפות: רבקה מיכאלי, נטע שפיגלמן ונטע רוט, במחזה המביא את סיפורן של שלוש נשים משלושה דורות – סבתא, אמא ובת המחפשות את זהותן ושורשיהן. המחזה הינו מעין "הומאז'" להומור היהודי ולתפיסה הדו-משמעית של המושג "אימא יהודייה".
'אם ובנה [ואביו] – קולאז' משפחתי בוידאו- יצירתו של דורון תבורי בהשתתפות אולה שור, רונן יפרח, ועו"ד יונתן ברגמן. זהו פרויקט של תיאטרון גשר, בתמיכת המרכז לתיאטרון ניסויי- מת"ן, קרן יהושע רבינוביץ לאמנויות תל אביב, וקרן ליאון רקנאטי. היצירה מבוססת על סיפור אמיתי שהתרחש בראשית המאה ה-20 ביפו. אישה צעירה אשר נוטשת את בנה התינוק עם אביו ושבה לבית אביה באירופה. סיפור מורכב של הגירה ונישואין שלא עלו יפה והמחיר האישי הכבד שהן גבו.
'התחפשתי לחתול רחוב' – סיור אודיו עלילתי בתלת מימד (D8) ברחובות תל אביב-יפו, מאת אלכסה לרנר ואור מצא, על פי סיפורים קצרים מאת נסים אלוני. חווית הסאונד הייחודית בתלת מימד שלוקחת את המאזין אל נבכי עולמו של נסים אלוני המציג את העיר תל אביב כארץ פלאות חלומית גדושת דמויות ססגוניות. הסיור הינו עצמאי, ועל המשתתפים להצטייד בטלפון חכם ואוזניות.
היישר מארה"ב מגיעה 'המדינה נגד נטשה באנינה' – הצגת אונליין אינטראקטיבית בשיתוף הקהל שעלתה במסגרת פסטיבל Cherry Orchard בבוסטון, על פי "חלומה של נטשה" מאת ירוסלבה פולינוביץ', בבימויו של איגור גוליאק, בהשתתפות: דריה דניסובה (זוכת פרס השחקנית ע"ש אליוט נורטון, 2020). נערה רוסיה בניו-יורק מגוללת את סיפור חייה, החל מילדותה בבית היתומים, דרך עולם הפשע, ועד לעצם היום הזה. המשפט שלה מתרחש לייב בזום אל מול הקהל המשמש כחבר המושבעים. האם נטשה אשמה ברצח? רק הצופים, יחליטו, גזר הדין שלה – בידם. זוהי דוגמה מיוחדת לתיאטרון היוצא אל מחוץ לקופסה ומגיע היישר אל המחשב הביתי. ההצגה תבוצע בשפה הרוסית ובשפה האנגלית ובסיומה יתקיים מפגש עם השחקנית.
הפקה בינלאומית נוספת היא "שיר השירים" – SOS: The Song of Songs – מופע תיאטרלי חדשני. פרויקט ייחודי שבכורתו תוכננה לחודש מרץ 2020 במרכז לאומניות של מיכאל ברישניקוב בארה"ב. לאור המצב בעולם, הבכורה לא התקיימה כמתוכנן. בתקופה האחרונה המופע עבר עיבוד והותאם לפורמט דיגיטלי. ובכך הפך למיצג אומנותי מקוון.
SOS – יצירה ווקאלית המלווה בכלי נגינה של הבימאית והציירת וורה מרטינוב בשיתוף עם המלחין אלכסיי סיסוייב בביצוע של הלהקה המפורסמת INTRADA. במיצג משתתפים שני קריינים ומוזיקאי אחד שמנגן על כלי הקשה ומפתח מורס (Telegraph key).
בפסטיבל ישתתפו שתי הצגות נוספות מפסטיבל מסכת הזהב במוסקבה: 'חסרת נדוניה' מבית תיאטרון פומנקו, מוסקבה, מאת: אלכסנדר אוסטרובסקי, בבימויו של פיוטר פומנקו. אוסטרובסקי, אחד מגדולי המחזאים הרוסיים בן-דורו של איבסן. בקומדיה האכזרית, "חסרת נדוניה", מחזה על אהבה ומוות, כסף ודם, צחוק ודמע.
ההצגה נוספות היא 'אחים ואחיות' מבית תיאטרון מאלי, סנקט-פטרבורג, הצגה בשפה הרוסית ללא תרגום לעברית, על פי יצירתו של פיודור אברמוב, בעיבוד מאת לב דודין, ארקדי קצמן, סרגיי בכטרב ובבימויו של לב דודין. זוהי אחת הצגות החשובות של התיאטרון הרוסי במאה ה-20. יצירתו האפית של פיודור אברמוב מתארת את חיי הכפר בצפון רוסיה בשנות הארבעים.
אתר Jaffa Fest
הוספת תגובה