טירמיסו שוקולד וקפה
רכיבים:
לקרם מסקרפונה:
– 4 ביצים
– 100 גרם סוכר
– 450 גרם גבינת מסקרפונה
– 150 גרם אבקת קקאו
לשכבת עוגת הספוג:
– בסיס עוגה טורט
– 1 כוס אספרסו ארוך
לקישוט:
– אצבעות חתול
– סוכריות שוקולד/ גרידת שוקולד מריר
הכנה:
להכנת קרם המסקרפונה: מקציפים את החלמונים והסוכר במיקסר ידני עד לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים את המסקרפונה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. בקערה נפרדת: מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף נוקשה.
מקפלים תערובת אחת לתוך השנייה ומפרידים אותן לשתי קערות שונות. מנפים את אבקת הקקאו ומוסיפים אותה לאחת הקערות. יוצקים את שתי התערובות לשקיות זילוף נפרדות ומניחים במקרר.
לשכבת עוגת הספוג חותכים עם כוס את עוגת הספוג לקבלת דסקיות עגולות.
מכינים אספרסו ארוך, מצננים, ומשרים מעט את דסקיות עוגת הספוג בקפה. מכסים את תחתית הכוס בדסקית עוגת ספוג אחת, לאחר מכן בקרם השוקולד, ולבסוף בקרם המסקרפונה.
חוזרים על הפעולה עם השכבות עד שממלאים את הכוס ומקשטים בחצי עוגיית אצבע חתול וגרידת שוקולד מריר.
קרמבל תפוחים
רכיבים
לקראמבל:
– 4 תפוחים
– 50 גרם שיבולת שועל
– 70 גרם שקדים
– 60 גרם אגוזי לוז
– 50 גרם חמאה רכה
– 50 גרם סוכר חום
קרם יוגורט וקישוט:
-125 גרם יוגורט יווני
-150 גרם גבינת שמנת
– אבקת קינמון
– דבש
הכנה:
לקראמבל קוצצים את אגוזי הלוז והשקדים מערבבים ומניחים בצד. חוצים את התפוחים לחצי, מסירים את הגרעינים ומגרדים את פנים התפוח ליצירת שמונה קערות. את שאריות פנים התפוח קוצצים ומערבבים עם האגוזים. מוסיפים לתערובת את שיבולת השועל, הסוכר והחמאה החתוכה לקוביות ומערבבים בעזרת מרית עד לקבלת תערובת אחידה.
ממלאים את קערות התפוחים במעט קרמבל ואופים ב-180 מעלות צלזיוס במשך 30-40 דקות לפי הטעם.
בינתיים מכינים את קרם היוגורט על ידי ערבוב עם גבינת השמנת, שמעשיר את טעמו וממתן את החמיצות. מוציאים את התפוחים מהתנור, מצננים מעט ומגישים אותם מעוטרים בכף קרם יוגורט, קינמון מפוזר מעליו וזילוף דבש.
הוספת תגובה