רשת טיב טעם חולקת מתכון חגיגי לשולחן החג - פילה סלמון אפוי עם קשקשי זוקיני ורוטב הדרים. בחירה אידיאלית לארוחת חג: דג עסיסי, דשן ונוח להכנה. שכבת הזוקיני, המסודרת עליו כקשקשי דג, מוסיפה טוויסט יצירתי.
מרכיבים ל־8 מנות:
פילה סלמון במשקל ½2-1 ק"ג עם העור
10 כפות שמן זית
1 כפית קליפת לימון מגוררת
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל לבן טחון
4 זוקיני ירוקים פרוסים דק מאוד
לרוטב:
3 כפות שמן זית
1 כרישה קטנה (החלק הלבן בלבד) פרוסה דק
1 ענף תימין
1/2 כוס יין לבן
1 כוס מיץ תפוזים סחוט
1 כפית קליפת תפוז מגוררת
1 כפית דבש
מלח ופלפל שחור גרוס
קורט פלפל חריף אדום קצוץ דק
אופן ההכנה:
- מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר קטן על להבה בינונית ומאדים כרישה ותימין כ-5 דקות. מכסים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כ-5 דקות עד שהכרישה רכה. מסירים את המכסה ומעבירים ללהבה גבוהה.
- יוצקים יין ומבשלים כ-5 דקות עד שהוא מצטמצם לשליש הכמות. מוסיפים מיץ תפוזים, קליפת תפוז ודבש, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-7 דקות עד שכמות הנוזלים מצטמצמת בחצי. מתבלים במלח, פלפל שחור ופלפל חריף. טוחנים לקרם חלק בעזרת מוט ריסוק ידני. שומרים בצד.
- מכינים את הדג ומגישים: מחממים תנור ל-170 מעלות.
- שמים סלמון בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהעור כלפי מטה. מערבבים שמן זית עם קליפת לימון ושיני שום ומורחים על הדג בנדיבות. מתבלים במלח ופלפל לבן ומעבירים למקרר ל-15 דקות עד שהשמן נקרש מעט.
- מסדרים את פרוסות הזוקיני על הדג בצורת קשקשים עד לכיסוי מלא. מברישים את שכבת הזוקיני ביתרת תערובת השמן ובוזקים מלח. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום.
- אופים כ-35 דקות עד שהדג מוכן (כשמחדירים סכין רואים כי במרכזו של הדג הצבע נותר ורדרד ולא אטום).
- מחממים מעט את הרוטב ומגישים אותו לצד הדג.
- אפשר להכין יום מראש עד שלב צליית הדג.
את מוצרי טיב טעם ניתן לרכוש גם באמצעות אתר המכירות און ליין
גם בשבת www.tivtaam.co.il.
מתכון: סבינה ולדמן
הוספת תגובה