עמוד הבית » פטריות פורטבלה במילוי תרד מוקרם עם פירורי לחם

פטריות פורטבלה במילוי תרד מוקרם עם פירורי לחם

צילום אפיק גבאי
המנה שתשדרג את ארוחת חג השבועות

מצרכים לפטריות:
6-8 פטריות סטייק פורטבלה או שמפניון גדולות
3 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
מלח

מצרכים למילוי:
120 גרם גבינת שמנת
3 כפות מיונז
1/2 שקית מדליוני תרד (מהשקיות הקפואות) מופשר במקרר או 1/2 שקית תרד טרי
2 שיני שום כתושות
50 גרם גבינת פרמזן מגורדת דק
מלח ופלפל

לציפוי:
8 כפות פירורי לחם (רגילים או פנקו)
שן שום כתושה
30 גרם גבינת פרמזן מגורדת
עלי טימין (לא חובה)
שמן זית

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-180 מעלות.
– מוציאים את הרגל מהפטריות.
– בקערה קטנה מערבבים ביחד שמן זית, שום ומלח ומברישים את החלק הפנימי והחיצוני של הפטריות. מניחים בתבנית עם נייר אפייה ואופים במשך 7 דקות.
– בינתיים מכינים את המילוי: קוצצים דק את התרד, אם משתמשים בתרד קפוא נפטרים מכל הנוזלים על ידי סחיטת התרד עם הידיים.
– מערבבים את כל המצרכים ביחד.
– מוציאים את הפטריות מהתנור, מצננים מעט וממלאים כל פטריה בתערובת הגבינה והתרד.
– מערבבים את מצרכי הציפוי ומפזרים מעל בנדיבות. מזלפים שמן זית.
– אופים במשך 15 דקות או עד שהחלק העליון זהוב.

הערות חשובות:
– למילוי יציב ועשיר יותר ניתן להוסיף לתערובת הגבינות 2 חלמונים.
– במקום תרד ניתן להשתמש במנגולד (רק החלק הירוק), קייל או ברגלי הפטריות. אם משתמשים ברגליי הפטריות מומלץ לצרוב אותן קודם על מחבת.

המתכון באדיבות רחלי קרוט foodpage ומרינה פטריות

 

תגיות

הוספת תגובה

הוספת תגובה