מצרכים:
6 כרעיים, מפורקים לשוק וירך
לצלייה בתנור:
1 צנצנת אריסה חריפה של "נפטון"
8 כפות מלח גס
למרק:
מים
1 כפית גדושה מלח רגיל
1 כף פלפל שחור שלם של "נפטון"
2 גזרים שטופים (אין צורך לקלוף), חתוכים לרבעים
5 גבעולי סלרי, עם העלים
4 שיני שום חצויות
אופן ההכנה:
- להכין מרק: בסיר מתאים להרתיח מים (כ-4.5 ליטר), מלח, פלפל שחור וירקות, כ-5 דקות. להכניס למרק את הכרעיים (על המרק לכסות את העוף. אם חסרים נוזלים, להוסיף מים רותחים כדי כיסוי).
- לחמם תנור לחום עליון (גריל), 250 מעלות.
- להרתיח את חלקי העוף במרק כ-7 דקות, תוך שמירה על להבה גבוהה. להוציא, לסנן ולצנן. לשמור את מי המרק ולהכין ממנו ציר ירקות עשיר (מתכון בהמשך).
- לייבש היטב את חלקי העוף הפושרים במגבות נייר.
- לשים 2 כפות של מלח גס בכל פינה של תבנית תנור, ולהניח נייר אפייה מעל.
- למרוח בנדיבות באריסה את החלק התחתון של הירכיים והשוקיים, ולהניחם בתבנית מעל נייר האפייה, כשהחלק עם העור פונה כלפי מעלה. לצלות 6 דקות. להוציא מהתנור, למרוח בנדיבות באריסה גם את החלק העליון (עם העור) של חלקי העוף.
- להחזיר לתנור לצלייה של עוד כ- 8 דקות, ו/או עד שהעוף מוכן.
** מומלץ להגיש עם רבעי לימון טרי
** מי שמעדיף את העוף פחות חריפריף – שימרח פחות אריסה
מתכון להכנת ציר ירקות עשיר
מוסיפים מהציר לכל תבשיל שבו צריך להוסיף מים: מרקים (בצל, פיטריות, עגבניות, עוף, אפונה, עדשים…), תבשילי קדרה, לבישול אורז, רטבים ועוד.
מצרכים:
מי המרק שנותרו
שמן זית
1 ק"ג בצל חתוך גס
2 כרשות חתוכות גס
5 גזרים פרוסים גס
1 שורש סלרי, פרוס
1 שורש פטרוזיליה, פרוס גס
1 כוס יין לבן
6 גרגרי פלפל אנגלי של "נפטון"
3 עלי דפנה של "נפטון"
1/2 צרור תימין
צרור פטרוזיליה
1 ראש שום – שיניים בלבד
אופן ההכנה:
- מחממים מעט שמן זית בסיר מתאים ומטגנים את הבצל, גזר, כרשה ושורשים, עד להזהבה. מוסיפים יין לבן ומערבבים היטב.
- מוסיפים את המים שנותרו מבישול העוף ומערבבים. מביאים לרתיחה ומקפים (מסירים קצף).
- מוסיפים עשבי תיבול, שום ותבלינים.
- מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים.
- מסננים את הירקות מהמרק, ומקפיאים את הציר במנות.
** את הירקות שנותרו אפשר לטחון, להקפיא במנות ולהוסיף למרקים או נזידים של אפונה, עדשים וכדומה.
הוספת תגובה