מצרכים
500 גר' כרעיים {עדיף ללא עצמות}
150 מ"ל חלב קוקוס
1 עגבנייה
1 בצל
1 שן שום
2 כפיות אבקת קארי
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר או כפית של אבקת ג'ינג'ר
1 צ'ילי
מלח ופלפל
שמן זית
הוראות הכנה
- הוציאו את השומן מהכרעיים וזרקו אותו.
- פזרו מלח ופלפל על כל הכרעיים והניחו בצד.
- חתכו את הבצל והניחו בצד להמשך.
- כתשו את שן השום והצ'ילי.
- הוסיפו אבקת קארי, ג'ינג'ר וכפית מים, בכדי להפוך אותם לעיסה.
- קלפו את העגבנייה וקצצו אותה.
- חממו 2-3 כפות שמן זית במחבת על אש גבוהה.
- טגנו את הכרעיים עד שיקבלו צבע חום מוזהב משני הצדדים. הוציאו מהמחבת והניחו בצד להמשך.
- החלישו את האש, הוסיפו 2 כפות שמן זית לפי הצורך.
- ערבבו את הבצל על מנת לטגן אותו והוסיפו מעט מלח. בשלו עד שהבצל יהפוך לשקוף.
- לאחר מכן, הוסיפו את תערובת השום, הקארי והג'ינג'ר.
- ערבבו ובשלו למשך כ-2 דקות.
- הוסיפו את העגבנייה ובשלו למשך 2 דקות נוספות.
- הגבירו את האש והחזירו את הכרעיים למחבת.
- לאחר מספר דקות, מזגו את חלב הקוקוס ובשלו למשך כ-5 דקות נוספות, החלישו את האש. וערבבו מעת לעת עד להסמכת רוטב הקוקוס.
המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka.
הוספת תגובה