מרכיבים
250 גרם שוקולד מרירי מומלץ 60%
200 גרם חמאה מומסת
180 גרם סוכר
5 ביצים
50 גרם ליקר אייש קרים /שוקולד /אמרולה
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל 150 מעלות, ומניחים בתחתית התנור צלחת עם מים רותחים.
- ממסים את השוקולד והחמאה בסיר כפול (באן מארי).
- לתוך הקערה מוסיפים סוכר, טורפים היטב ומסירים מהכיריים.
- את הביצים טורפים אחת אחרי השנייה. עד שהמסה אחידה.
- משמנים רינג 16 או תבנית בקוטר זהה היטב וסוגרים את התחתית עם נייר אפייה ורדיד אלומיניום לגובה, ניתן להשתמש בתבנית בגודל זהה (לא קפיץ) לשמן ולרפד את התחתית עם נייר אפייה.
- אופים בחום של 150 מעלות למשך 75-90 דקות עד ששולי העוגה אפויים והמרכז מעט פחות.
- מוציאים את העוגה לקירור על השיש ולאחר מכן ללילה במקרר.
למראה אסתטי יותר הופכים את העוגה ומפזרים מעט אבקת קקאו שומרים את העוגה במקרר עד 5 ימים.
ניתן להשתמש בתבנית סיליקון עם דוגמא בתחתית ולאחר שהופכים את העוגה מתקבלת התוצאה שבתמונה….
שכבת בסיס – אופציונלית
100 גרם קורנפלס מרוסק
50 גרם שוקולד לבן להמיס
50 שווקלד חלב להמיס
150 פרלנה לוז אפשרי להחליף בממרח לוטוס
אופן הכנה
- מערבבים בקערה קורנפלקס מרוסק שוקולדים וממרח ומשטחים בתוך רינג מעט גדול יותר מהיקף התבנית, מניחים למשך 5 שעות לפחות בקירור.
- להרכבת העוגה על שכבת הבסיס, מורחים שוקולד מומס על גבי שכבת הבסיס ומיד מניחים עליה את העוגה.
המתכון באדיבות שלומי קובני
הוספת תגובה