מצרכים לבצק:
450 גרם קמח
25 גרם שמרים
רבע כוס חלב
110 גרם חמאה
4 ביצים
100 גרם סוכר
קורט מלח
מצרכים לסירופ:
1.2 ליטר מים
400 גרם סוכר
15 גרם תמצית רום
5 גרם מחית וניל
לקצפת
500 גרם שמנת
50 גרם אבקת סוכר
10 גרם פודינג וניל
הוראות הכנה לבצק:
יש לשפוך את כל החומרים, פרט לחמאה ולמלח למיקסר עם וו לישה וללוש במהירות בינונית למשך כדקה. במקביל יש להמיס את החמאה על אש נמוכה. לאחר דקת לישה של התערובת במיקסר, להוסיף חמאה מומסת ומלח ולהמשיך ללוש כ5 דקות במהירות גבוהה. יש לכסות את הבצק בקערה ולהתפיח אותו עד שמכפיל את נפחו. לחלק לתבניות סיליקון אישיות (לחתיכות של 30 גרם), להתפיח שוב. לאפות בתנור ב170 מעלות כ17 דקות.
לתת לעוגה להתקרר בטמפרטורת החדר.
הוראות הכנה לסירופ:
לאחר שהסברינות מוכנות ומצוננות, יש להכניס המצרכים של הסירופ לסיר ולהביאם לרתיחה. לכבות את האש לחכות כ 10 דקות לקירור ואז להשרות את הסברינות שאפינו מראש.
יש להשרות מכל צד לכ 10 דקות, או עד שרואים שהסברינה הכפילה את נפחה ולהניח על צלחת או מגש עד לצילחות.
הוראות הכנה לקצפת:
יש להקציף את כל החומרים עד קבלת קצפת יציבה. יש להניח את הסברינה על צלחת, להעביר את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן, לזלף רוזטות מעל הסברינות ולמעלה להניח דובדבן.
בתיאבון!
"קפולסקי" – שדרות ביאליק 40 רמת השרון 03-6287358
הוספת תגובה