מצרכים
עבור ההטפחה
– 50 גר' קמח לחם
– 30 גר' חלב דל
– 1 גר' שמרים טריים
עבור הבצק
– 160 גר' קמח לחם
– 30 גר' חלב עם קינמון וקליפת תפוז
– 1 ביצה
– 40 גר' סוכר
– 1 כף דבש
– 55 גר' חמאה
– 8 גר' שמרים טריים
– 1 כפית מי ורדים
– קליפה של 1/2 תפוז
– קמצוץ מלח
עבור הקישוט
– תפוזים מסוכרים
– שקדים קלופים וחתוכים
הוראות הכנה
– התסיסה צריכה להתבצע במהלך הלילה, לפני שתערבבו את כל המרכיבים ותניחו אותם במקרר מכוסים בנייר סופג.
– מזגו חלב עם קינמון וקליפת תפוז יחד וקררו.
– למחרת, ערבבו עם יתר מרכיבי הבצק, מלבד הסוכר והחמאה, ולושו שלוש פעמים, משך כל אחת כ-5 דקות.
– הוסיפו סוכר בכל אחת מ-3 הפעמים שתלושו, כל 5 דקות. הוסיפו מים קרים ולושו למשך כ-10 דקות נוספות.
– הבצק יטפח במשך שעתיים. לאחר מכן, לושו למשך כ-30 שניות וצרו מהבצק את הצורה העגולה של העוגה, בעלת חור גדול האמצע. תוכלו להשתמש בתבנית עגולה לביצוע החור במרכז.
– הניחו לבצק לטפוח למשך מספר שעות. הברישו בעזרת ביצה חיה וקשטו באמצעות שקדים ותפוזים על כל העוגה.
– אפו למשך כ-20 דקות בחום 180ºC.
– כאשר העוגה מוכנה, תוכלו לחתוך לחצי ולמלא בקרם המוקצף.
המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka
הוספת תגובה