מתכון קליל לעוגיות שוקולד תפוז לרגעים שמשמחים את הלב
מצרכים
2 ביצים M
5 כפות סוכר
60 גר' קמח
ריבת תפוז
שוקולד מריר לציפוי (100 גר' בקירוב)
הוראות הכנה
נתחיל בעוגיות
- חממו מראש תנור ב-180ºC.
- הקציפו את הביצים יחד עם הסוכר (מומלץ להשתמש במיקסר) עד לקבלת תערובת כפולה בגודלה.
- הוסיפו בהדרגה את הקמח לתערובת תוך ערבול איטי על מנת שהתערובת לא תהפוך לגושית או תאבד נפח.
- כאשר התערובת מוכנה, הכינו מגש עם נייר אפייה. צרו עיגולים קטנים (קוטר של כ-4 ס"מ) בעזרת שתי כפות כף או בעזרת שקית אפייה. חשוב להשאיר רווח בין עיגול לעיגול על מנת לאפשר לעוגיות לתפוח מבלי להידבק האחת לשנייה.
- אפו את הבצק במשך כ-8 או 10 דקות בחום של 180ºC, עד לקבלת עוגיות בצבע חום מוזהב.
- הוציאו את התבנית מהתנור וצננו.
- כאשר העוגיות מגיעות לטמפרטורת החדר, הפכו אותן לצדן השני וצקו על כל אחת מהן כפית ריבה.
- הניחו אותן בפריזר למספר דקות עד שהריבה תתקשה, ויהיה נוח יותר ליצור את זיגוג השוקולד מעל.
ממשיכים בהכנת השוקולד:
- חתכו את השוקולד והמיסו אותו מעל אדי מים רותחים (שיטת בן-מארי).
- כאשר השוקולד מומס, הוציאו את העוגיות מההקפאה וזגגו אותו מעל לציפוי הריבה. תוכלו להיעזר בכף או לטבול את העוגיות בשוקולד.
- לאחר שכל העוגיות מוכנות, הכניסו אותן למקפיא או השאירו אותן להתקרר בטמפרטורת החדר. ניתן להגיש לאחר שזיגוג השוקולד מוצק.
המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka
הוספת תגובה