עמוד הבית » עוגיות שוקולד ותפוז לעונת החורף

עוגיות שוקולד ותפוז לעונת החורף

TEKA עוגיות ביתיות צילום: Teka Studio
מתכון קליל לעוגיות שוקולד תפוז לרגעים שמשמחים את הלב

מצרכים

2 ביצים M

5 כפות סוכר

60 גר' קמח

ריבת תפוז

שוקולד מריר לציפוי (100 גר' בקירוב)

הוראות הכנה

נתחיל בעוגיות

  1. חממו מראש תנור ב-180ºC.
  2. הקציפו את הביצים יחד עם הסוכר (מומלץ להשתמש במיקסר) עד לקבלת תערובת כפולה בגודלה.
  3. הוסיפו בהדרגה את הקמח לתערובת תוך ערבול איטי על מנת שהתערובת לא תהפוך לגושית או תאבד נפח.
  4. כאשר התערובת מוכנה, הכינו מגש עם נייר אפייה. צרו עיגולים קטנים (קוטר של כ-4 ס"מ) בעזרת שתי כפות כף או בעזרת שקית אפייה. חשוב להשאיר רווח בין עיגול לעיגול על מנת לאפשר לעוגיות לתפוח מבלי להידבק האחת לשנייה.
  5. אפו את הבצק במשך כ-8 או 10 דקות בחום של 180ºC, עד לקבלת עוגיות בצבע חום מוזהב.
  6. הוציאו את התבנית מהתנור וצננו.
  7. כאשר העוגיות מגיעות לטמפרטורת החדר, הפכו אותן לצדן השני וצקו על כל אחת מהן כפית ריבה.
  8. הניחו אותן בפריזר למספר דקות עד שהריבה תתקשה, ויהיה נוח יותר ליצור את זיגוג השוקולד מעל.

ממשיכים בהכנת השוקולד:

  1. חתכו את השוקולד והמיסו אותו מעל אדי מים רותחים (שיטת בן-מארי).
  2. כאשר השוקולד מומס, הוציאו את העוגיות מההקפאה וזגגו אותו מעל לציפוי הריבה. תוכלו להיעזר בכף או לטבול את העוגיות בשוקולד.
  3. לאחר שכל העוגיות מוכנות, הכניסו אותן למקפיא או השאירו אותן להתקרר בטמפרטורת החדר. ניתן להגיש לאחר שזיגוג השוקולד מוצק.

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka