עמוד הבית » עוגות השמרים של קונדיטוריית קפולסקי

עוגות השמרים של קונדיטוריית קפולסקי

צילום אנטולי מיכאלו למטבחון
קונדיטוריית קפולסקי מציעה מציעה עוגות שמרים מנחמות

מתכון ל 2 יחידות קראנץ' חלבה של קפולסקי
החומרים לבצק:
25 גרם שמרים טריים
3 כוסות קמח
2 ביצים
4 כפות גדושות של סוכר
חצי כפית מלח
3/4 כוס חלב
100 גרם (חבילה קטנה) של חמאה בטמפ' החדר
הכנת הבצק :
מכניסים את הביצים החלב ,הסוכר והשמרים לקערת המיקסר. מערבבים בעזרת כף. מוסיפים את הקמח המלח ומתחילים לערבב את הבצק במהירות איטית כ 2 דקות בעזרת וו לישה .
לאחר שהבצק התגבש מעלים את מהירות הלישה למהירות בינונית למשך 7 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד, מניחים לתפיחה ל 60 דקות בטמפ' החדר ומכסים במגבת לחה.
לאחר שעה, מחזירים למיקסר לערבוב בעזרת וו לישה למשך 3 דקות ומכניסים את החמאה לתוך הבצק עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לבצק מנוחה ללילה.

חומרים למילוי חלבה:
200 גרם ממרח חלבה לאפייה
50 גרם שערות חלבה (חבילה קטנה)

חצי כוס טחינה גולמית
100 גרם שוקולד לבן מומס

הכנת המילוי:
מערבבים בקערה/ או בבן מארי את כל החומרים יחד עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה

הכנת הקראנץ :
לחלק את הבצק לשני כדורים שווים של 400 גרם כל אחד.
לפתוח את הבצק הקר עם מעט קמח, לרדד לצורת עלה, למרוח על הבצק את מילוי החלבה בצורה
שווה. לגלגל את הבצק המרוח בחלק הרחב לנקניק ,לחצות במרכז ולשזור לצורת צמה.
להניח בתבנית אינגליש קייק להבריש מלמעלה ביצה טרופה ולהניח במקום חמים כ 90 דקות
לתפיחה. לחמם תנור מראש ל 160 מעלות .
למרוח את הקראנץ' שוב בביצה לפני האפייה ולאפות במשך 35-40 דקות .
בתיאבון!