עמוד הבית » סמבוסק עיראקי אסלי אפוי ממחמצת כוסמין

סמבוסק עיראקי אסלי אפוי ממחמצת כוסמין

צילום: רוני לילה
זיכרונות מבית סבתא … בשבילי סמבוסק אמיתי, סמבוסק בטאווה, סמבוסק חומוס עם תבלינים עשוי במחבת, תמיד מזכיר לי את סבתא היקרה, סבתא נזימה. איך הייתה יושבת על הרצפה, כותשת את הכמון, הכורכום והפפריקה ביד, מרסקת (גם ביד) את החומוס המבושל, מפיצה ריחות מענגים בדירה הצנועה שברמת גן.

מכינה בקערה את הבצק, מעצבת את כיסוני הקסם האלו בידיים רטובות, ומכניסה, שניים בכל פעם, למחבת הקטנה החבוטה ששימשה לצורך זה. היא היתה מכינה צלחת בצד לסמבוסק המוכן, אבל לא היה בכך צורך, הסמבוסקים הלכו ישר לפיות הנכדים הנלהבים. אז השבוע ושבוע הבא, אולי בגלל שזה גם יום השנה לפרידתנו מאבי, שמאוד אהב סמבוסק, ביחוד את של חמותו, אכין לכן/ם סמבוסק. אמנם עם מחמצת וכוסמין ולא עם שמרים, אמנם אפוי ולא מטוגן, אבל עדיין טעים בטירוף ומעלה ניחוחות בית סבתא

סמבוסק עיראקי מחמצת אפוי

לבצק (לכ-16 מאפים גדולים, זה למעשה גם מתכון טוב לפיתות מחמצת…)

  • 600 גרם מים
  • 1 ק"ג קמח כוסמין לבן (אפשר גם קמח לבן רגיל)
  • 250 גרם מחמצת 80% הידרציה בשיא
  • 25 גרם סילאן 100% תמרים
  • 50 גרם שמן זית משובח
  • 25 גרם מלח

למילוי

  • 500 גרם גרגירי חומוס מבושלים, מסוננים ומצוננים
  • 2-3 בצלים בינוניים, קצוצים דק
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית כורכום
  • 1.5 כפיות מלח
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • פפריקה חריפה לפי הטעם
צילום: רוני לילה

תהליך הכנה – בצק

  • לשים את המים והקמח כ3 דקות במהירות נמוכה. משאירים כחצי שעה לנוח
  • מוסיפים את שאר חומרי הבצק ולשים כ3 דקות במהירות נמוכה ו2 דקות נוספות במהירות בינונית
  • משאירים לנוח בטמפרטורת החדר כשעתיים וחצי. בזמן הזה מקפלים את הבצק 3-4 פעמים
  • מכניסים למנוחה במקרר ללילה. למי שממהר, אפשרי עוד שעתיים\שלוש בחוץ במקום במקרר (בטמפרטורה שלא עולה על 25 מעלות)
  • מעצבים כדורים במשקל 120 גרם כל אחד. משאירים לנוח לכחצי שעה
  • מרדדים לעיגולים בעובי של כ-2-3 מ"מ

הכנת המילוי

  • מרסקים במעבד מזון את גרגירי החומוס
  • מחממים מעט שמן זית במחבת ומוסיפים את הבצלים הקצוצים, מטגנים עד להזהבה
  • מוסיפים את מחית החומוס והתבלינים ומערבבים היטב

הכנת הכיסונים

  • מניחים 2 כפות גדושות מהמילוי במרכז כל עיגול בצק. סוגרים לצורת חצי עיגול ומהדקים עם מזלג. מנקבים עם המזלג את הכיסונים כדי למנוע היבקעות.
  • מכניסים לתחתית תנור ב230-250 מעלות (תלוי בתנור שלכם), ל-10-15 דקות עד שמזהיב.
  • מתאפקים 10 דקות ומתנפלים😊
צילום: רוני לילה

(הצעה לשדרוג… להכניס עם המילוי גם פלחי ביצה חומה ופרוסת חציל קלוי. זו סטייה מהמתכון הקלאסי אבל טעים בטירוף!!!)

צילום: רוני לילה

מאת: רוני לילה, "הלחם של רוני – אמנות במחמצת"

הלחם של רוני – אומנות במחמצת היא מאפיית בוטיק קטנה ואיכותית הנמצאת ביישוב עדי ופועלת כמעט שנתיים. זוהי הגשמת חלום לאחר 30 שנים בהיי טק ואנחנו נהנים מכל רגע:)

הוספת תגובה

הוספת תגובה