מצרכים:
1/2 כרוב לבן
1/2 כוס פקאנים מסוכרים
1/4 כוס צנוברים (לא חובה)
1/2 סלסלה פטריות שמפיון או בייבי פורטבלה
1/2 כוס חמוציות או אוכמניות מיובשות
1/2 צרור עלי פטרוזיליה
לרוטב:
5 כפות חומץ או מיץ לימון
3 כפות סוכר חום
4 כפות שמן קנולה או שמן זית
2 כפות רוטב סויה
מלח
אופן הכנה:
– חותכים את הכרוב והפטריות לרצועות דקות.
– אם משתמשים בצנוברים, קולים אותם על מחבת חמה ללא שמן במשך 3 דקות.
– קוצצים גס את הפטרוזיליה.
– מערבבים את כל מצרכי הרוטב.
– בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי הסלט, מזלפים מעל את הרוטב ומערבבים.
– מגישים בטמפרטורת החדר.
הערות חשובות:
– במקום צנוברים ניתן לשים גרעיני חמניה.
– במקום פטרוזיליה ניתן לשים עירית קצוצה דק או בצל ירוק.
המתכון באדיבות מרינה פטריות הגליל
הוספת תגובה