עמוד הבית » סירת סביח לחורף (או בוקר שבת אליהו)

סירת סביח לחורף (או בוקר שבת אליהו)

צילום: רוני לילה
כשחשבתי על ספיישל השבוע לשבוע הזה, שקצת מיוחד בשבילי, חזרו ועלו לי מחשבות על בית אבא, על אווירת השבת עם הקידוש וריחות החצילים, הביצים המתבשלות, הפטרוזיליה והסלט הטרי. ואבא עומד במטבח עם סינר פרחוני, מקשיב לרדיו וחותך בצל ירוק ריחני.

אז לא ממש נותרה לי ברירה… הבחירה היחידה הייתה צורת המאפה. בחרתי הפעם בסירת מחמצת מקמח מניטובה, קריספית אוורירית וחמה, שבתוכה ינוחו חצילים קלויים, ביצה חומה בבישול ארוך, בצל ירוק ופטרוזיליה עם קצת פלפל שחור, ומעל הכל מוזגים טחינה ירוקה מתובלת, והופ – לתנור!

סירת מחמצת סביח מקמח מניטובה

לבצק (3 סירות בינוניות)

  • 285 גרם מים
  • 500 גרם קמח מניטובה לבן (או קמח לבן מועשר)
  • 100 גרם מחמצת לבנה 80% הידרציה
  • 5 גרם סילאן 100% תמרים
  • 10 גרם מלח

למילוי

  • חצי חציל פרוס, חתוך לפרוסות עבות, מומלח עם מעט שמן זית וקלוי בתנור עד להשחמה
  • 3 ביצים, מבושלות לפחות 6 שעות על אש קטנה
  • 1 בצל ירוק, קצוץ לרצועות קצרות
  • גבעול פטרוזיליה חתוך לכמה חלקים
  • 5 כוס טחינה ירוקה טרייה – מכניסים לבלנדר טחינה גולמית, מיץ מלימון סחוט, כמה שיני שום, מעט מלח, פטרוזיליה שטופה, ומים כך שיוצאת תערובת בסמיכות בינונית (לא נוזלית ולא מוצקה מדי)
  • מעט מלח ופלפל שחור גרוס
  • האמיצים יכולים להוסיף גם מעט עמבה 😊
צילום: רוני לילה

תהליך הכנה –

  • לשים את המים והקמח כ 3 דקות במהירות נמוכה. משאירים כחצי שעה לנוח
  • מוסיפים את שאר החומרים ולשים כ3 דקות במהירות נמוכה ו2 דקות נוספות במהירות בינונית
  • משאירים לנוח בטמפרטורת החדר כשעתיים וחצי. בזמן הזה מקפלים את הבצק 3-4 פעמים.
  • מכניסים למנוחה במקרר ללילה. למי שממהר, אפשרי עוד שעתיים\שלוש בחוץ במקום במקרר (בטמפרטורה שלא עולה על 25 מעלות)
  • מעצבים כדורים במשקל 305 גרם כל אחד. משאירים לנוח לכחצי שעה.
  • מעצבים לסירה. 2 אופציות –
    • משטחים את הבצק, מקפלים את השוליים באורך ומהדקים בפינות עד שמעצבים סירה
    • יוצרים גומה בבצק ומרחיבים, מהדקים בפינות

אני מעדיף את האופציה השנייה. הבצק יוצא יותר אוורירי והסירה קצת נסגרת על המילוי באפייה, שזה כיף😊

צילום: רוני לילה
  • מניחים את המילוי בשלבים – 2 פרוסות חציל, ביצה חתוכה ל4\6 חלקים, בצל ירוק, פטרוזיליה, מלח, פלפל ומוזגים על הכל טחינה
  • מכניסים לתחתית תנור ב230-250 מעלות (תלוי בתנור שלכם), לכ15-20 דקות עד שמזהיב.
  • מתאפקים 10 דקות ומתנפלים😊

לזכרו של אליהו לילה, 1934-2020

רוני לילה

"הלחם של רוני – אמנות במחמצת"

הלחם של רוני – אומנות במחמצת היא מאפיית בוטיק קטנה ואיכותית הנמצאת ביישוב עדי ופועלת כמעט שנתיים.  זוהי הגשמת חלום לאחר 30 שנים בהיי טק ואנחנו נהנים מכל רגע:-)