מצרכים ל- 12 סופגניות בינוניות :
1/2 קילו קמח לבן מעורבב עם 1 כף שמרים יבשים ו- 2 כפות סוכר
4 כפות שמן קנולה
1 ביצה
1 כף עראק
1 כפית מלח
1.5 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה:
- במיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח עם השמרים והסוכר.
- מערבלים 2-3 פולסים ויוצרים גומה בעזרת כף.
- בגומה מניחים מים, מלח, ביצה, שמן ועראק.
- לשים היטב לבצק דביק יחסית ומניחים להתפחה ראשונה של שעה .
- לאחר שעה לשים ידנית את הבצק בקערה ובעזרת ידיים משומנות חותכים מהבצק ומכדררים לסופגניות .
- את הסופגניות מניחים להתפחה שנייה על נייר אפייה גזור לריבועים – כל סופגנייה על ריבוע נייר.
- מניחים להתפחה שנייה של 30 דקות .
- מחממים שמן ל- 160 מעלות ומניחים את הסופגנייה עם הנייר מעלה, כשהצד בלי הנייר נוגע בשמן . שולפים בעדינות את נייר האפייה מהסופגנייה שבשמן.
- מטגנים משני הצדדים עד להזהבה, כ- 3-4 דקות מכל צד. מידי פעם הופכים את הסופגניות כדי לוודא פיזור של חום אחיד בשמן ואפייה של הסופגנייה.
- בסוף הטיגון מניחים לצינון על נייר סופג.
- פורסים את הסופגניות. מניחים פרוסות ירקות על חלקה התחתון של הסופגנייה, מגלגלים 3-4 פרוסות פסטרמה, מניחים אותן על הירקות וסוגרים עם חלקה השני של הסופגנייה.
- מגישים לצד ממרחי פסטו וחרדל.
הוספת תגובה