מתחילים בהכנת הסופגניות, מצרכים ל-10 סופגניות:
250 גרם קמח כוסמין
1/2 כף שמרים (5 גרם)
2 כפות דבש/סילאן
90 גרם חלב סויה
30 גרם רסק תפוחים
35 גרם שמן קוקוס
1/4 כפית מלח
הוראות הכנה לסופגניות:
- מערבבים בקערה גדולה את הקמח והמלח.
- מערבבים בכוס היטב את השמרים, הדבש וחלב הסויה עד להתססה (כ-10 דקות).
- מוסיפים את תערובת השמרים אל הקמח ובהדרגה מוסיפים את שאר החומרים
- לשים עד לקבלת בצק אחיד ודביק למגע
- מניחים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו
- קורצים עיגולים מהבצק ומניחים אותם על נייר אפייה בתבנית
- אופים בחום של 180-200 מעלות למשך כ-30 דקות או עד לקבלת צבע שחום
- מוציאים את הסופגניות להתקררות ומזריקים פנימה את המילוי
מילוי ריבה טבעית
מצרכים:
740 גרם שזיפים או קונפיטורת שזיפים 100 פרי ללא סוכר
2 תפוחים
מיץ מלימון אחד
3 כפות סירופ אגבה
250 מ"ל מים
הוראות הכנה:
- שוטפים את הפירות וחותכים לקוביות (לא חובה לקלף)
- מכניסים לסיר את כל המרכיבים ומביאים לרתיחה
- כשהמים רותחים מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עד שהתערובת מסמיכה (כשעתיים)
- לאחר התרככות הפירות, טוחנים עד לקבלת מרקם חלק
מילוי קרם שוקולד
מצרכים:
חבילת טופו משי
250 גרם שוקולד מריר
2 כפות חלב סויה
1 כפית קקאו
1 כפית תמצית וניל
2-3 כפות סירופ אגבה
קורט מלח
הוראות הכנה:
טוחנים את כל החומרים יחד במטחנה חזקה עד שמקבלים קרם חלק.
מילוי קרם קוקוס
מצרכים:
3 כוסות קשיו
1 וחצי כוסות של קרם קוקוס טבעי
1/3 כוס סילאן
1/3 כוס שמן קוקוס
1/3 כוס מיץ מלימון סחוט
1/2כפית תמצית וניל טבעית
הוראות הכנה:
מערבבים את כל המוצר בבלנדר עד שמקבלים קרם חלק.
מילוי קרם תותים
מצרכים:
10 תותים
כפית סוכר קנים אורגני
1/4 קצפת צמחית במתיקות מעודנת
1/4 כוס חלב סויה ללא תוספת סוכר
הוראות הכנה:
- מקציפים את הקצפת עם חלב הסויה והסוכר עד לקבלת קרם יציב
- מועכים את התותים למחית ומוסיפים להקצפה
- מקפלים עד לקבלת קרם יציב
המתכון באדיבות: רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" עבור משרד החינוך ומורה לחינוך תזונתי בבתי ספר.
הוספת תגובה