מתכון סופגניות ברלינר (באדיבות Küppersbusch)
מצרכים:
לבצק:
200 מ"ל חלב
21 גרם שמרים טריים
70 גרם סוכר
500 גרם קמח חיטה
50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה
גרידת לימון אחת
שמן לטיגון
עבור הציפוי והמילוי:
סוכר
ריבת תות או פטל
אופן ההכנה:
1. מחממים את החלב עד שהוא פושר ומערבבים עם השמרים הטריים, הסוכר ו-100 גרם קמח. מניחים לתערובת לנוח 15 דקות כדי להתפיח את השמרים.
2. לאחר מכן, מעבירים את התערובת לקערת המיקסר ומוסיפים את שאר הקמח, החמאה, המלח, תמצית הווניל, הביצה וגרידת הלימון.
3. לשים עם וו לישה במשך 10 דקות או עד שהבצק חלק.
4. מניחים לתפיחה במקום חמים, מכוסה, למשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
5. מרדדים את הבצק בעזרת מערוך לעובי של 1-2 חותכים עיגולים בעזרת תבנית מתכת וחוזרים על התהליך עד שנגמר הבצק. מניחים לעיגולים לנוח, מכוסים, למשך 15 דקות נוספות.
6. בינתיים, מחממים שמן בסיר עד שהוא מגיע ל-180 מעלות או עד שיוצאות בועות כשמכניסים קיסם עץ.
7. מטגנים את הסופגניות בשני הצדדים בכמה סבבים, מוודאים שהם לא נוגעים זה בזה. מניחים על מגש עם נייר אפייה או רשת, כדי להסיר עודפי שומן.
8. לסיום, מצפים את הדונאטס בסוכר וממלאים בריבה בעזרת שקית זילוף עם פייה ארוכה ומגישים.
>>> חמת גדר: מקלט החורף המופלא…
מתכון דונאטס (באדיבות Teka)
מרכיבים:
500 גרם קמח
3 ביצים
1 כפית אבקת סודה לשתייה
120 גרם סוכר
100 מ"ל שמן זית
קליפת תפוז מגוררת
סוכר לציפוי
שמן זית לטיגון
אופן הכנה:
- הקציפו את הביצים בקערה גדולה.
- הוסיפו את הסוכר, שמן הזית וקליפת התפוז המגוררת, והקציפו היטב עד שכל החומרים מתאחדים.
- נפו את הקמח ואבקת הסודה לשתייה מעל יתר החומרים.
- לשו את הבצק עד שיתקבל בצק אחיד שאינו נדבק לידיים.
- הניחו את הבצק בקערה, כסו אותו והניחו לו לתפוח במשך שעה.
- חלקו את הבצק לכדורים קטנים.
- חברו שני כדורים יחד, לחצו אותם עם כף היד וצרו חור במרכז – שימו לב שהחור לא יהיה קטן מדי כי הוא יסגר במהלך הטיגון.
- חממו את שמן הזית במחבת, וטגנו את הדונאטס עד להזהבה.
- הוציאו מהמחבת, סננו באמצעות כף מחוררת, ומיד העבירו לצלחת עם סוכר, תוך כדי גלגול.
- הסירו את הסוכר העודף והניחו על צלחת אחרת.
הוספת תגובה