מצרכים ל-10 סופגניות:
250 גרם קמח כוסמין
1/2 כף שמרים (5 גרם)
2 כפות דבש/סילאן
90 גרם חלב סויה
30 גרם רסק תפוחים
35 גרם שמן קוקוס
1/4 כפית מלח
מצרכים לקרם השוקולד:
חבילת טופו משי
250 ג' שוקולד מריר
2 כפות חלב סויה
1 כפית קקאו
1 כפית תמצית וניל
2-3 כפות סירופ אגבה
קורט מלח
הוראות הכנה לסופגניות:
- מערבבים בקערה גדולה את הקמח והמלח.
- מערבבים בכוס היטב את השמרים, הדבש וחלב הסויה עד להתססה (כ-10 דקות).
- מוסיפים את תערובת השמרים אל הקמח ובהדרגה מוסיפים את שאר החומרים
- לשים עד לקבלת בצק אחיד ודביק למגע
- מניחים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו
- קורצים עיגולים מהבצק ומניחים אותם על נייר אפייה בתבנית
- אופים בחום של 180-200 מעלות למשך כ-30 דקות או עד לקבלת צבע שחום
- מוציאים את הסופגניות להתקררות ומזריקים פנימה את קרם השוקולד
הוראות הכנה לקרם השוקולד:
- טוחנים את כל החומרים יחד במטחנה חזקה עד שמקבלים קרם חלק.
ריבה טבעית
מצרכים:
740 גרם שזיפים
2 תפוחים
מיץ מלימון אחד
3 כפות סירופ מייפל טבעי
250 מ"ל מים
הוראות הכנה:
- מכניסים לסיר את כל המרכיבים ומביאים לרתיחה.
- כשהמים רותחים מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עד שהתערובת מסמיכה (כשעתיים)
המתכונים באדיבות רויטל אדמוני מחברת תוכנית הלימודים לחינוך תזונתי "אוכלים בריא- דרך החושים"
הוספת תגובה