רשמי טעימה:
באף ניתן להרגיש ארומות עוצמתיות של פירות שחורים לצד נגיעות עשבי תיבול ותבלינים מתקתקים כגון ציפורן וקינמון. עוצמות הפרי נתמכות במעטפת עץ אלון מתחנף ומתיקות נעימה של מוקה ושוקולד.
היין בעל גוף מלא וניתן להרגיש נגיעות פטל שחור, שזיפים ודובדבנים הממלאים את הפה. מבנה היין מאוזן להפליא והוא בעל טאנינים אלגנטיים ונעימים, וסיומת מתקתקה המלווה בחומציות מרעננת.
על הבציר:
שנת הבציר 2016 הייתה שנה מצוינת לגפנים. חורף קר מהממוצע ואירוע שלג בהרי ירושלים והגליל בחודש ינואר, בעקבותיו נרשמו מנות קור משמעותיות מאוד, הבטיח התעוררות טובה ואחידה בגפנים בכלל אזורי הארץ.
רוב הטמפרטורות הגבוהות נרשמו דווקא בתחילת עונת ההבשלה, שבשיאה, הייתה מתונה להפליא. בחודשי הקיץ לא נרשמו אירועים משמעותיים למדי והטמפרטורות היו ממוצעות, נתונים שהביאו להבשלה אחידה וטובה של הפרי.
נתונים טכניים:
- בציר: 2016
- הרכב זנים: 100% קברנה סוביניון
- כרמים: דישון ועלמה בגליל העליון
- גובה הכרמים: כרם דישון – 420 מ', כרם עלמה – 630 מ'.
- זמן וטמפ' תסיסה: היינות השונים הותססו במכלי תסיסה אנכיים בטמפ' של 24-28 מעלות צלזיוס. התסיסה ארכה בין 7 ל- 13 ימים.
- יישון: 18 חודשים בחביות עץ אלון, 30% בחביות חדשות.
- אלכוהול:5%
- משקל סגולי:8
- חומצה כללית:9
- pH :70
מחיר מומלץ לצרכן: 75 ₪
כשר בהשגחת הרבנות הראשית לישראל.
ניתן להשיג בחנויות היין ונקודות השיווק המתמחות ברחבי הארץ.
הוספת תגובה