הנשיא פתח את דבריו ואמר: "לפני שבוע ציינו את יום ההוקרה לפצועי צה"ל ופעולות האיבה. י"ז בכסלו, התאריך שבו החליטה עצרת האו"ם על הקמת מדינה לעם היהודי, זה היום בו בחרה מדינת ישראל להוקיר ולהעריך את אלו שנפצעו בתהליך הארוך לעצמאות העם בארצו. את התהליך ארוך השנים של ההקמה והשמירה על מדינת ישראל מניעים קדימה גיבורות וגיבורים."
"גבורה אינה רק הסתערות אל תוך האש או עצירת מחבל בידיים חשופות. גבורה זה גם לקום בוקר אחרי בוקר לפגישת פיזיותרפיה כדי לחזור וללכת, גבורה היא התמודדות יום יומית עם פוסט טראומה ועם חרדות, גבורה היא היכולת להתעלות מעל הכאב כדי להקים משפחה. גבורה זה להצליח לקום כשכל הרופאים והרופאות אמרו שזה לא יקרה; גבורה היא המלחמה על כל שבריר של עצמאות גם כשמסביב חושבים שזה בלתי אפשרי. אתם הגיבורים שלנו. אתן הגיבורות שלנו."
בנאומו התייחס הנשיא לרפורמת "נפש אחת" שהושקה לאחרונה במשרד הביטחון לשיפור הטיפול והשירות לנכי צה"ל, בדגש על נפגעי פוסט טראומה ואמר: "אני ומיכל רעייתי מברכים עליה בכל לב, ומקווים שהיא תביא שינוי, מזור ומרפא לפצועים, ולכולנו כחברה. הרפורמה הזאת היא פרי של זעקה מהשטח, זעקה שהוביל בין היתר איציק סעידיאן שמיכל ליוותה ומלווה אותו ואת משפחתו בקשר הדוק. אני יודע שכולנו כאן נושאים תפילה להחלמתו המלאה של איציק בתוך כל פצועי ישראל. הרפורמה היא פרי של זעקה, אבל היא גם פרי של הקשבה מצד מקבלי ההחלטות והמבצעים. הקשבה שראויה להערכה ולברכה. אכן, מאבקם של הפצועים בדרך לשיקום, בדרך חזרה לחיים, הוא חלק בלתי נפרד ממאבקה של מדינת ישראל כולה, להגנה, לביסוס, לחיים."
"חג החנוכה ממש כמו שיקום – עוסק בתהליך. עוד יום ועוד יום, עוד נר ועוד נר, עוד יעד קטן שמושג ועוד נר שדולק – עד שיש אור גדול," אמר הנשיא והוסיף: "לא סתם חנוכה הוא חג של חורף, חג שמבקש להדליק אור דווקא כשהימים מתקצרים והלילות מתארכים. בזמן שבחוץ קר וחשוך אנחנו נדרשים לצאת החוצה ולהאיר, כל אחת עם האור שלה, כל אחד עם האור שלו. השינוי הזה לא קורה מיד, לוקח זמן להאיר את המציאות. בדיוק כמו תהליך ההשתקמות מהפציעה, בדיוק כמו הדרך שלכם, שהיא הדרך של כולנו."
יו״ר ארגון נכי צה״ל, עידן קלימן אמר: ״כל חברותיי וחבריי וגם אני – שילמנו מחיר יקר, אך אנחנו גאים מאוד שהייתה לנו הזכות להגן על מדינת ישראל. ישנו איום אחד, הגדול מכולם, המאיים כיום על עם ישראל – השסעים והפילוג בחברה הישראלית, חברה המקוטבת למחנות. בתוך כל הכאוס הזה קיים גם אי של שפיות. אני יכול לומר בגאווה כי יש ארגון אחד בישראל בו חברים נשים וגברים, יהודים, מוסלמים, נוצרים דרוזים וצ'רקסים, כולם היו בנותינו ובנינו – ולארגון הזה קוראים ארגון נכי צה"ל. כולנו נישא בגאווה את הנכויות הפיזיות ואת הפגיעות הנפשיות עד סוף חיינו. הקמנו בתי לוחם בכוחות עצמנו ואנחנו מממנים חלק ניכר משיקומנו. יום ההוקרה הוא יום חשוב במעלה לחברה. ההוקרה לפועלם של נכי צה"ל אינה מסתכמת ביום הבודד הזה בשנה, אלא לאורך השנה כולה ויש לתת לה ביטוי גם במעשים. אחרי שנים של הזנחה וכשנתיים של מאבק עיקש ולאחר המעשה הטראגי של אחינו היקר, איציק סעידיאן – הגענו לרגע היסטורי חשוב במעלה ורפורמת ׳נפש אחת׳ שמייצגת את הערכים עליהם כולנו מסרנו את גופנו ונפשנו אושרה על ידי ממשלת ישראל.״
יו״ר ארגון נפגעי פעולות איבה, אייבי מוזס הוסיף: ״כל אזרחי המדינה צריכים לדעת כי פצעי הפגיעה מהטרור אינם מתרפאים ברגע, וכך גם הפוסט טראומה. אנו הנפגעים נושאים זאת כלפידים בלילות אפלים. אני מבטיח כי נמשיך להיות משענת וכתובת לכל נפגעי פעולות איבה ומאחל לכל אחד מהנפגעים שימצא את כוחו ושכל יום יהיה עם אור ותקווה.״
הוספת תגובה