אני זוכרת את עצמי לפני 11 שנים כשהתגרשתי והייתי צריכה לארוז דברים לקראת המעבר לדירה החדשה, עומדת מול ארון בגדים עמוס לעייפה, מרגישה כאילו אני נמחצת תחת כובד המשקל של כל מה שאגרתי. בגדים שכבר לא במידתי, בגדים ש”אולי יום אחד”, בגדים שמזכירים לי מי הייתי, אבל לא משקפים את מי שאני היום. הרגשתי שהארון הזה הוא בבואה של חיי, עמוס בזיכרונות, ברגשות, בדפוסים ישנים שכבר אינם משרתים אותי, אך אני עדיין נאחזת בהם, ואז ביצעתי את שיטת המגירות בדירה החדשה מבלי שבכלל שהבנתי אני מבצעת אותה. שיטה פשוטה אך עוצמתית, הקושרת בין הניקיון הפיזי לניקיון הנפשי. שיטה המזמינה אותנו לנקות לא רק את ביתנו, אלא גם את ליבנו. במהלך השנים למדתי עוד שיטות לדיוק אנרגיה בארון ובחיים שלנו ואז החלטתי לצרף עוד כלי משמעותי וחשוב לתהליכים שאני מעבירה ללקוחות שלי שהיום אני רוצה לספר לכם עליו.

נחשפתי לשיטה מופלאה לעבודה רגשית ורוחנית הנקראת “שיטת המגירות”, שהובאה אליי על ידי הילה גבאי ממכון פרסונה. אצל הילה למדתי במהלך השנים עוד רבות על תהליכי עבודה עם קלפים השלכתיים, שהם אחד מהכלים העוצמתיים ביותר באימון וטיפול לשיקוף מסרים מודעים ותת-מודעים. שיטת המגירות היא דוגמה מצוינת לאופן שבו כלים פשוטים יכולים להוביל לתובנות עמוקות. זוהי שיטה פשוטה אך עוצמתית שיוצרת גשר בין פעולת הניקיון הפיזית לבין העבודה הפנימית שלנו.לפי שיטה זו, כל מגירה, מדף או פינה בבית יכולים להפוך לדימוי או מטאפורה המשקפים את החיים שלנו. דרך תהליך טכני לכאורה, אנחנו יכולים לגעת בתכנים מהותיים ולעשות “ניקוי אורוות” פנימי. הנה איך עושים זאת:
שלב 1: ריקון וניקוי
מרוקנים לגמרי את המגירה הנבחרת ומנקים אותה היטב. זהו הרגע של ה”ריסטרט” – התחלה מחדש, רגע שבו הכול אפשרי. שימו לב לתחושות העולות בכם כשאתם מתבוננים במגירה הריקה.
שלב 2: הגדרה
מסתכלים על המגירה הריקה ומגדירים את תפקידה. למשל: “מגירת הגרביים שלי”, “מגירת מכתבים”, “מדף ספרי בישול”. זהו תרגול של שימת גבולות והגדרה ברורה ככלי חיוני בניהול חיינו.
שלב 3: כוונה
מחליטים לגבי המהות של מה שיימצא במגירה: “במגירה זו יימצאו רק דברים המתאימים למי שאני היום”, “במגירה זו יימצא מה שעושה לי שמח בלב”, “במגירה זו יימצא רק מה שראוי, מכובד ומכבד אותי”. זהו תרגול ביצירת מצפנים ערכיים לחיינו.
שלב 4: הכנסה פנימה
עוברים פריט אחר פריט ממה שהוצאנו מהמגירה. מכניסים בכל פעם פריט אחד שעונה להגדרה ולמהות שקבענו. מה שלא עונה או לא מרגיש מדויק, נשאר בחוץ. בשלב זה אנחנו מתרגלים את היישום של הערכים והכוונות שהגדרנו לעצמנו.
שלב 5: התבוננות
מסתכלים על המגירה המסודרת, שיש בה כעת רק את מה שמדויק למה שהגדרנו והתכוונו, ושמים לב לתחושה בגוף ולתחושה הכללית. זהו שלב של עיגון התחושה של יצירת מרחב מדויק לנו.

שלב 6: שחרור
אוספים וממיינים את מה שנשאר מחוץ למגירה. שואלים: “האם הפריט הזה עדיין רלוונטי למי שאני היום?”, “האם הוא באמת נחוץ לי?”. מומלץ למלא שקיות למסירה ולהעברה הלאה של הפריטים שאינם רלוונטיים יותר. זהו תרגול של היכולת לומר “לא” למה שכבר אינו משרת אותנו.
שלב 7: תובנה
בסיום התהליך בוחנים, מה למדתם על עצמכם? איפה היו ה”כיווצים” או המקומות שבהם נעצרתם? מה זה מלמד אתכם על האופן שבו אתם מתנהלים בחייכם? זהו שלב של למידה והתפתחות תמידית. בסדנאות התדמית והצבעים האישיים שאני מנחה, הלקוחות חווים את עוצמתה של שיטת המגירות. “זה היה כמו לפתוח עיניים לראשונה,” סיפרה לי אחת המשתתפות. “לא רק על הבגדים שלי, אלא על איך אני רואה את עצמי.” השיטה מתגלה כאפקטיבית במיוחד בתהליכי ליטוש תדמית אישית, שכן היא מאפשרת ללקוחות לבחון לא רק את החיצוניות, הבגדים והאביזרים, אלא גם את המסרים הפנימיים שהם משקפים.בסדנאות, אנו משתמשים בשיטת המגירות כמטאפורה חזקה לתהליך בחירת פריטי לבוש, צבעים וסגנונות אישיים. הלקוחות לומדים לשאול: “האם זה באמת מייצג את מי שאני היום?”, “האם זה משדר את המסר שאני רוצה להעביר לעולם?”, “האם זה תואם את הערכים והאיכויות האותנטיות שלי?”.
הקלפים מהווים כלי רב-עוצמה לשיקוף תכנים מודעים ותת-מודעים, ובשילוב עם שיטת המגירות, הם יוצרים דרך ייחודית לצלול לעומק הנפש. לא האמנתי שקלף אחד יכול לחשוף כל כך הרבה,” שיתפה אותי אחת הלקוחות לאחר סדנה. “זה כאילו הקלף ידע עליי דברים שאני עצמי לא הייתי מודעת אליהם.” המשתתפים משתמשים בקלפים כדי לייצג את התכנים ה”נכנסים” למגירה, אלו שמתאימים לכוונה ולהגדרה שהם קבעו, וגם כדי לזהות את מה שנשאר בחוץ. דרך הסמלים והדימויים על הקלפים, הם יכולים לזהות דפוסים ומסרים שלא תמיד מגיעים אליהם דרך המודע.עוצמתה של שיטת המגירות טמונה ביכולתה להפוך פעולה יומיומית לתהליך עמוק של גילוי עצמי. המגירה המעורבבת יכולה ללמד אותנו על הערבובים שאנחנו עושים בחיינו, גם מבחינה רגשית ומחשבתית, ולזהות מקומות שדורשים “מיון והפרדה”. לדוגמה, בחורה צעירה שהתקשתה לשחרר בגדים שכבר אינם במידתה גילתה דרך התהליך הזה שיש משהו שהיא עדיין אוחזת בו, שכבר אינו “במידה” שלה, בהקשר של בחירת בן זוג. היא הבינה שמערך השיקולים שלה מושפע ממה שהיא מספרת לעצמה שיהיה בעתיד וממה שהיה בעבר, במקום להתמקד במי שהיא היום.

לקראת פסח השנה, בזמן שאתם עוסקים בניקיונות, אני מזמינה אתכם לנסות את שיטת המגירות. לקוחותיי מדווחים שוב ושוב על ההשפעה המשנה חיים של התהליך הזה. “זה כמו לצאת ממצרים הפרטית שלי,” סיפרה אחת המשתתפות בסדנה האחרונה. “לראשונה בחיי, אני מרגישה שאני באמת בוחרת מה להכניס לחיים שלי, ולא רק סוחבת את כל מה שהצטבר במקרה.” זהו חיבור מושלם בין הניקוי הפיזי לניקוי הפנימי, דרך פשוטה אך עוצמתית לצאת ממצריים אישיים אל מרחב של אפשרויות חדשות ורעננות. כי לפעמים, הדרך לחירות אמיתית מתחילה במגירה אחת קטנה, שמלמדת אותנו מי אנחנו באמת. אז מה אתם אומרים? מוכנים להתחיל לנקות ולדייק אנרגיות בחייכם? מוזמנים לפנות אליי באישי לשאלות, הבהרות או בקשות אני פה בשבילכם.
מאמר מעולה