עמוד הבית » מתכונים מיוחדים ושווים ליום המבורגר העולמי

מתכונים מיוחדים ושווים ליום המבורגר העולמי

המבורגר משעועית שחורה, צילום: יחצ Beko
יום ההמבורגר העולמי חוגג ב-28 למאי והוא הזדמנות מצוינת לחגוג את המנה האיקונית והאהובה הזו! ההמבורגר היא הסנדוויץ' המושלם: לחם רך ומפנק, קציצת בשר טרייה ומתובלת בטעם משגע, ומלית של ירקות טריים וטריים. חבל שזה נגמר כל כך מהר.

לא משנה אם אתם אוהבים אותה בסגנון קלאסי עם רק חרדל ומלפפון חמוץ, או עם כל התוספות האפשריות פטריות, בצל, עגבנייה, גבינה, רוטב עשיר ועוד – ההמבורגר תמיד מספקת הנאה קולינרית. יש לנו זכות וגם סיבה לחגוג! חגגו את יום ההמבורגר העולמי עם חברים וצאו לאכול הרבורגר טרי ומהנה במיוחד. אם אתם מעדיפים להישאר בבית, הכינו הרבורגרים ביתיים עם הבשר והתוספות האהובות עליכם.

הצעות למתכונים של המבורגרים ביתיים מיוחדים:

קציצות המבורגר משעועית שחורה (מתכון באדיבות המותג Beko)

מצרכים:

500 גרם שעועית שחורה מבושלת ושטופה

50 גר' שמן צמחי

1 בצל בינוני קצוץ דק

1 פלפל ירוק גדול חתוך דק

3 שיני שום כתושות

100 גר' אגוזי קשיו קלויים

120 גר' גבינת פטה מפוררת או גבינת קוטג'

1 ביצה

90 גר' פירורי לחם

מלח ופלפל גרוס

גבינה לפי הטעם, למשל צ'דר או גבינה שוויצרית

4-6 לחמניות המבורגר מחיטה מלאה

רטבים לפי הטעם: קטשופ, מיונז, ברביקיו
תוספות לפי הטעם: חסה, בצל, מלפפון חמוץ

 אופן ההכנה:

– מחממים מחבת עם 2 כפות שמן

– מוסיפים בצל, פלפל ירוק ושום ומטגנים במשך 5 דקות

– מעבירים את התערובת לקערה גדולה

– גורסים את אגוזי הקשיו במעבד מזון

– מוסיפים את אגוזי הקשיו הגרוסים לתערובת

– שמים את השעועית במעבד המזון ומפעילים בפולסים עד שהשעועית קצוצה

– מעבירים לקערת התערובת ומערבבים בעדינות לאיחוד מלא

– מוסיפים ביצה ופרורי לחם, מתבלים ומערבבים

– יוצרים 6-8 קציצות מתערובת השעועית

– מחממים כפית שמן במחבת בחום בינוני, צולים את הקציצות עד להשחמה משני הצדדים

– מעבירים ללחמנייה, מוסיפים גבינה ותוספות לפי הטעם.

>>> נעלים טבעוניות בעיצובים מודרנים 

מיני המבורגרים מסלמון עם חומוס עדשים (מתכון באדיבות המותג Beko)

מצרכים:

180 גר' סלמון טרי

150 גר' בצל ירוק

150 גר' פלפל ירוק

2 חלבונים

1 כף שמן זית

190 גר' עדשים

מיץ מחצי לימון

60 גר' פירורי לחם

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

– קוצצים את הסלמון במעבד מזון ומעבירים לקערה

– קוצצים את הבצל ומוסיפים לתערובת הסלמון

– מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם

– מוסיפים לתערובת את החלבונים ופירורי הלחם ומערבבים הכל יחד

– מחממים כף שמן זית על מחבת

– יוצרים מהתערבות קציצות קטנות וצולים

– חותכים את הפלפל הירוק וצולים קלות

– טוחנים את העדשים ומוסיפים להם מיץ לימון, שמן זית ומלח

– מורחים את ממרח העדשים על לחם ומעליו מניחים את קציצת הסלמון

– מקשטים עם הירקות הצלויים

מיני המבורגר סלמון עם חומוס ועדשים, צילום: Beko