לחם קיפוד עם גבינה ופסטו
חומרים:
1 כיכר עגולה של לחם משובח (כפרי, לבן או שאור)
ממרח פסטו בזיליקום קלאסי של "נפטון"
1/2 כוס שמן זית איכותי
300 גרם גבינת מוצרלה (או גבינה צהובה מגוררת)
חופן עגבניות שרי פרוסות דק
** אפשר להכין עם לחמניות עגולות במקום כיכר לחם
אופן ההכנה:
- לחמם את התנור ל-180 מעלות. לרפד תבנית מתאימה בנייר אפייה. להניח מעל לנייר מלבן גדול של רדיד אלומיניום (בכמות שתספיק לעטוף את הלחם)
- לחתוך את הלחם שתי וערב, כמעט עד הסוף (כס"מ לפני הסוף), כך שייווצרו "ריבועים" מוארכים בגודל של כ-2 ס"מ (דומה לחיתוך מנגו)
- לערבב את השמן עם חצי מכמות הפסטו שבמיכל (אם אוהבים טעם יותר דומיננטי, להוסיף עוד מהממרח)
- להניח את הכיכר החתוכה על התבנית המרופדת. לזלף את ממרח השמן והפסטו בנדיבות בין כל הרווחים של הלחם (לא להתקמצן על השמן שכן הוא הכרחי לקבלת פריכות)
- ברווחים לפזר גבינה ועגבניות. לעטוף את הלחם ברדיד האלומיניום ולאפות כ-10 דקות. להוציא מהתנור, לפתוח את הרדיד לגמרי ולאפות עוד 10 דקות – עד שהלחם מזהיב ומקבל פריכות וקראנצ'יות
- להגיש בצלחת מתאימה. תולשים בידיים!
פטוצ'יני עם רוטב שמנת-פסטו וגבינה
חומרים:
500 גרם פטוצ'יני
50 גרם חמאה
1 מיכל שמנת מתוקה 38% שומן
200 גרם גבינה צהובה מגוררת
ממרח פסטו בזיליקום קלאסי של "נפטון"
אופן ההכנה:
- מכינים את הפטוצ'יני לפי ההוראות ושומרים חם
- ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים את השמנת ומחצית ממיכל הפסטו, ומערבבים. מוסיפים גם את הגבינה, ומערבבים
- שמים את הפטוצ'יני בקערת הגשה ומוסיפים את הרוטב. מגישים מיד
** (מי שאוהב טעם מודגש יותר של פסטו, מוזמן להוסיף עוד פסטו לרוטב)
הוספת תגובה