פשטידת ברוקולי בהפתעה באדיבות רויטל אדמוני
המצרכים:
350 גרם ברוקולי טרי
1/2 כף שימרי בירה
170 גרם טופו משי (חצי חבילה)
כפית מלח הימאלייה
קורט פלפל שחור
10 מ"ל שמן זית
200 גרם קמח כוסמין מלא (2 כוסות חד"פ)
חופן זרעי דלעת
אופן ההכנה:
- מבשלים בתוך סיר עם מים רותחים את הברוקולי עד להתרככות. מסננים.
- טוחנים בבלנדר את הברוקולי עד לקבלת מחית חלקה.
- מערבבים בקערה את מחית הברוקולי יחד עם כל מרכיבי הפשטידה עד לקבלת בלילה אחידה.
- משמנים תבנית אינגליש קייק ושופכים את הבלילה פנימה
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ-40 דקות
- מצננים לפני האכילה.
*ניתן לקשט עם זרעי דלעת מעל הפשטידה.
קרם גזר וערמונים עם יוגורט יווני באדיבות Beko
מצרכים:
- 1 כרישה – החלק הלבן בלבד
- 750 גרם גזר
- 8-10 ערמונים לא קלויים ו4 ערמונים קלויים לקישוט
- 2 כפות שמן זית
- מלח, פלפל, כמון
- יוגורט יווני ללא תוספת סוכר
אופן ההכנה:
- חיתכו כרישה לפרוסות גדולות.
- קלפו את הגזרים ופרסו לחתיכות קטנות-בינוניות.
- בסיר רחב תוסיפו את השמן זית ולאחר כמה שניות כשהשמן מתחמם, תוסיפו את הכרישה ותמתינו עד לקבלת צבע שקוף-זהבהב.
- קלפו את הערמונים הלא קלויים.
- הוסיפו את הגזרים ואת הערמונים הלא קלויים לסיר.
- הוסיפו מים בגובה שתי אצבעות והמשיכו להרתיח עד שהגזרים והערמונים יתרככו.
- תוסיפו את המלח פלפל לפי הטעם ומעט כמון, ערבבו טוב טוב עד לקבלת מרקם רצוי. במידה והמנה סמיכה מדי\ הוסיפו עוד מים.
- הגישו עם כף יוגורט יווני וערמונים קלויים כציפוי עליון.
עוגת גבינה לשבועות מהמטבח של מלכי קליין – יופי של טעם
>>>מיכל בן ישי מעצבת תכשיטים בהשראת בעלי חיים
פיצה מבצק כרובית טבעונית באדיבות רויטל אדמוני
המצרכים לבצק:
קילו כרובית טרייה
כפית מלח הימאלייה
75 גרם קמח עדשים כתומות
קורט פלפל
כפית שמן זית
20 גרם קמח תפוחי אדמה
המצרכים לרוטב:
4 עגבניות טריות
כפית מלח הימאלייה
2 כפות גדושות של רסק עגבניות
קורט פלפל
קורט סוכר
2 בצל לבן יבש
5 כפות שמן זית
1 כף פפריקה מתוקה
חופן בזיליקום ואורגנו טריים
2 כוסות מים
מעל לרוטב: גבינה צהובה טבעונית
אופן ההכנה:
- טוחנים את פרחי הכרובית בבלנדר חזק עד לקבלת מחית חלקה.
- סוחטים מנוזלים את מחית הכרובית בשקית בד (490 גרם אחרי סחיטה)
- מעבירים את מחית הכרובית לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים חוץ מהשמן.
- מערבבים היטב את כל המרכיבים עד לקבלת גוש בצק אחד.
- משטחים את הבצק בתבנית על נייר אפייה ומורחים מעל הבצק את שמן הזית.
- מכניסים לאפייה בחום של 200 מעלות למשך רבע שעה.
- מחממים שמן זית במחבת.
- קוצצים את הבצל ומטגנים אותו קלות בשמן.
- מגרדים את העגבניות הטריות ומוסיפים למחבת עם הבצל המטוגן.
- מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומביאים להרתחה.
- מורחים את רוטב העגבניות על הבצק האפוי ומפזרים מעל הרוטב את הגבינ"צ המגורדת.
- מכניסים שוב לתנור בחום של 250 מעלות טורבו למשך 10 דקות
*ניתן להניח מעל הרוטב תוספות לפי הטעם: בצל, פטריות, זיתים וכו'.
עוגת גבינה עם פירות יער ללא גלוטן
רכיבים לעוגה (תבנית ריבועית של 20*20)
- 3 ביצים
- מיכל וחצי גבינה לבנה 5%
- חצי גביע שמנת חמוצה 9%
- 1/4 כוס סוכר לבן או חום
- 5 כפות קורנפלור
- כפית תמצית וניל
רכיבים לציפוי העוגה:
- חצי גביע שמנת חמוצה 9% (סך הכל נשתמש בגביע אחד של שמנת חמוצה)
- 5 כפות סוכר, לבן או חום
- סלסלת תותים
- חבילת אוכמניות
אופן ההכנה:
- יש לחמם תנור ל- 180 מעלות
- להפריד את הביצים
- במיקסר להקציף את החלמונים המופרדים עם הסוכר
- לערבב את הקציפה עם קורנפלור, גבינה לבנה ולהוסיף את כפית תמצית הווניל.
- להעביר את הכל לתבנית ואופים 30-35 דקות, עד שהעוגה מקבלת השחמה בחלקה העליון.
- להוציא מהתנור ולצנן מעט
- לערבב היטב את השמנת והסוכר ולמרוח בשכבה אחידה על העוגה
- מקררים למספר שעות במקרר
- לפני ההגשה לפזר את הפירות השטופים והמיובשים ממים על העוגה.
פסטה ברוטב אלפרדו באדיבות רויטל אדמוני
המצרכים:
1 בצל גדול
4 כפות שמן זית בכבישה קרה
1 סלסלת פטריות שמפניון לבנות
1 סלסלת פטריות שמפניון חומות
1 קופסת קרם קוקוס
1 קופסת חלב קוקוס
מלח הימאלייה ופלפל לפי הטעם
חבילת פסטה (מלא, כוסמין)
אופן ההכנה
- מחממים את השמן בסיר.
- קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים בשמן.
- קוצצים את הפטריות ומוסיפים לבצל המטוגן.
- שופכים פנימה את חלב הקוקוס וקרם הקוקוס ומביאים לרתיחה.
- מתבלים לפי הטעם.
- מבשלים על אש קטנה למשך רבע שעה.
- בסיר נפרד מבשלים במים רותחים פסטה מקמח מלא מהסוג שאוהבים (פנה, טורטליני, פטוצ'יני, ספגטי וכו').
- כשהפסטה רכה מוציאים מהמים ושוטפים במים קרים.
- מגישים עם הרוטב מעל הפסטה.
הצעת הגשה: 5 דקות לפני סיום בישול הרוטב אפשר להוסיף פרחי ברוק
הוספת תגובה