מדינתנו השנה, הולכת לחגוג 72 שנות עצמאות והמסורת שמגיעה עם חגיגות יום-ההולדת של הגברת היקרה, הן ארוחות "על האש". אולי השנה לא יהיו חגיגות המוניות כמו שכולנו רגילים, ואולי הברביקיו לא יהיה בחברת אנשים רבים כך שכמויות של אוכל גדולות לא יהיו, וגם הפיתויים לא יהיו רבים ( אם תחליטו כך), ואולי דווקא השנה יהיה קל לשמור בחגיגת יום העצמאות יותר מתמיד.
פרגיות בגריל עם ירקות
מרכיבים:
- מלח ופלפל שחור גרוס
- פרגיות
- בצל גדול
- פלפל אדום
- פלפל כתום
- פלפל ירוק
- פטריות מקופסא
- שום
- שמן זית
אופן הכנה:
את הפרגיות ממליחים ומוסיפים תבלין גריל ושמתי בתנור במצב גריל לצריבה מ-2
הצדדים.
את הירקות קוצצים לרצועות, מטגנים כשהבצל ראשון, אחריו השום ולבסוף
שאר הירקות שהוקפצו עד קריספיות תוך הוספת פלפל ומלח.
קציצות בקר למנגל
מרכיבים:
- 1/2 צרור נענע נקייה קצוצה
- שן שום כתושה
- 800 גרם בשר בקר רזה טחון
- 3 כפות צנוברים
- בצל גדול קצוץ דק
- 1/4 כפית קינמון
- מלח, פלפל שחור
אופן הכנה:
מערבבים היטב את כל המרכיבים ומניחים לחצי שעה.
בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות ומניחים על האש.
מומלץ להפוך מדי פעם בפעם כדי לשמור על הקציצה עסיסית
שיפודי עוף במחבת
מרכיבים:
- 1 כפית טימין יבש או טרי
- 1 כפית אורגנו יבש
- 2 שיני שום פרוסות
- 4 עגבניות בשלות ללא קליפה, חתוכות לרבעים
- תרסיס שמן או כפית שמן זית
- 600 גרם נתחי פרגית משופדים
- רבע כפית צ'ילי
- 1 כפית חרדל גריגירים
- פלפלים בצבעים חתוכים לריבועים
- להגשה: 1/2 כוס בצל ירוק
אופן הכנה:
מחממים את השמן במחבת כבדה על אש גבוהה, מניחים את השיפודים במחבת הלוהטת וצולים אותם 3-4 דקות מכל צד. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים למחבת את העגבניות והאת התבלינים . מבשלים כ- 10 דקות נוספות על אש בינונית. מדי פעם בפעם הופכים את השיפודים.
מפזרים על המנה את הבצל הירוק ומגישים.
הוספת תגובה