סלט רענן חגיגי (המתכון באדיבות BEKO)
רכיבים:
- 120 גרם עלי רוקט (או עלי בייבי מגוונים).
- 2 אבוקדו.
- 10 צנוניות קטנות (או 5 גדולות).
- 1 רימון אדום.
- חופן שומשום.
- חצי חופן קצח.
לרוטב:
- 1/4 כוס דבש (או סילאן).
- 1/4 כוס שמן זית.
- 1/4 כוס חומץ בלסמי.
- 1 כף גדושה של חרדל דיז'ון גרגירים.
- קורט מלח.
- מעט פלפל לבן.
אופן ההכנה:
- בחרו קערת הגשה גדולה, רחבה ולא עמוקה (הסלט מרשים במיוחד כאשר הוא מונח במרכז השולחן ומוגש בקערה גדולה).
- הניחו בתחתית הקערה את עלי הרוקט (שטופים ויבשים) ופזרו אותם באחידות.
- קלפו את האבוקדו, חתכו לחצאים ופרסו לפרוסות אחידות – פזרו אותן באופן אחיד על עלי הרוקט.
- שטפו ונקו היטב את הצנוניות. פרסו אותן לפרוסות אחידות ופזרו אותן בין פרוסות האבוקדו.
- הפרידו גרעינים של רימון אחד ופזרו אותם בנדיבות מעל האבוקדו והצנוניות.
- חממו מחבת וקלו מעט את השומשום, עד להזהבה.
- הניחו את הסלט בצד והכינו את הרוטב:
- השתמשו בצנצנת גדולה מספיק, בעלת מכסה שנסגר היטב.
- צקו לתוך הצנצנת את כל מרכיבי הרוטב, סגרו את המכסה ונערו היטב עד לקבל רוטב אחיד.
- טעמו את הרוטב ותקנו טעמים במידת הצורך.
- שימרו את הרוטב בצנצנת סגורה בתוך המקרר, עד להגשת הסלט.
הגשה:
- הוציאו את הרוטב מהמקרר ונערו היטב את הצנצנת בעודה סגורה.
- צקו את הרוטב על הסלט בצורה אחידה ובתנועה סיבובית – אל תערבבו את הרוטב בסלט, הניחו לו לחלחל בין שכבות הסלט.
- פזרו מעל הסלט את השומשום הקלוי ומעט קצח.
- הניחו את הסלט במרכז השולחן ולצידו הניחו שתי כפות גדולות, בעזרתן הסועדים יוכלו לקחת מן הסלט לצלחת.
סלט פסטה עם רימונים, תפוחים ודבש ( מתכון באדיבות ברילה )
מצרכים:
1 חבילה (500 גרם) פסטה "פרפלה" ברילה
1 שקית עלי בייבי תרד
1 תפוח עץ מסוג גרני סמית (ירוק וחמצמץ)
1 בצל אדום
חופן עלי נענע
1 כוס גרגרי רימון
100 גרם שבבי שקדים קלויים (על מחבת יבשה)
לרוטב:
1/3 כוס שמן זית
2 כפות חומץ יין לבן או חומץ תפוחים
1 כף דבש
1 כף שומשום קלוי
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה. מסננים ומצננים. מומלץ להוסיף מעט שמן זית לפסטה החמה, למניעת הידבקות.
- חותכים את התפוח לרבעים, מנקים את הזרעים וחותכים לפרוסות דקות. חותכים את הבצל האדום לחצי ופורסים לטבעות דקות.
- מכינים את הרוטב: מכניסים יחד את כל הרכיבים למיכל סגור או צנצנת ומנערים עד לאיחוד החומרים.
- מרכיבים את הסלט: בקערה גדולה מערבבים פסטה, תרד, נענע, תפוחי עץ ובצל. יוצקים את הרוטב ומערבבים היטב.
- לפני ההגשה מפזרים למעלה את גרגרי הרימון והשקדים הקלויים – ומגישים.
נתחי סלומון אפויים בתפוחי אדמה וזוקיני (המתכון באדיבות BEKO)
רכיבים:
- נתחי דג סלמון כמספר הסועדים.
- תרסיס שמן זית.
- 4 תפוח אדמה גמדיים לכל נתח סלמון.
- 1/2 זוקיני לכל נתח סלמון.
- 2 חצאי פרוסת לימון לכל נתח סלמון.
- 2 שיני שום קלופות לכל נתח סלמון
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- השתמשו בחצי נייר פרגמנט לכל נתח סלמון. קמטו את חצי הנייר וצרו ממנו גומה. הניחו את כל גומות הנייר בתבנית אפייה.
- רססו את פנים הגומה במעט זמן זית.
- הניחו בכל גומת נייר משומנת פרוסות מחצי זוקיני, 4 תפוחי אדמה גמדיים שטופים, שתי שיני שום קלופות, ומעליהם
עלי טימין.
- תבלו במלח ופלפל ורססו מעל עוד מעט שמן זית.
- הניחו במרכז הירקות שבכל גומת נייר נתח סלמון טרי ושטוף.
- סגרו מעט את קצוות הנייר למרכז הגומה.
- כסו את התבנית עם הגומות המלאות בנייר אלומיניום והכניסו לתנור למשך 15-17 דקות. לאחר 5 דקות אפייה הסירו את נייר האלומיניום והמשיכו לאפות בלעדיו.
- הניחו כל מנה במרכז צלחת אישית והגישו לסועדים.
קדירת עוף בסויה בשילוב דבש, חרדל, תפו״א ופטריות ( מתכון באדיבות מאסטר שף )
מצרכים:
6 נתחי פרגיות עוף (ירכי עוף ללא עור ועצמות)
מלח ופלפל
6 כפות רוטב סויה מאסטר שף
6 כפות יין לבן
3 כפות דבש
1 כף חרדל מאסטר שף
4 שיני שום כתושות
כפית שמן שומשום מאסטר שף
2 כפות שמן
חצי קילו תפוחי אדמה קטנים, מבושלים
12 בצלים קטנטנים (פנינה) או שאלוטס
סלסלת פטריות שמפיניון
הוראות הכנה:
- מניחים את הפרגיות בקערה רחבה, מתבלים במלח ופלפל.
- מוסיפים לתוך הקערה סויה, יין, דבש, חרדל, שום ושמן שומשום ומערבבים היטב.
- מכסים ומניחים לנתחי העוף לספוג את התיבול לפחות חצי שעה.
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- מסדרים בתבנית בינונית תפוחי אדמה, בצלים ופטריות וביניהם את נתחי העוף
- יוצקים מעל שמן זית
- צולים 20 דקות, הופכים את העוף וצולים 20 דקות נוספות. במידת הצורך מוסיפים עוד קצת יין או מים.
לעוגת וניל ותפוחים טבעונית ( המתכון באדיבות יעל אלעד מאמנת כושר ומתכונאית טבעונית )
מצרכים יבשים:
1.5 כוסות קמח כוסמין בהיר
1/2 כוס סוכר קנים
כפית סודה לשתיה
1.5 כפיות א.אפיה
קורט מלח
מצרכים רטובים:
גביע יוגורט בטעם טבעי טבעוני של תנובה
כף וחצי רסק תפוחים טבעי
5 כפות שמן קוקוס או שמן צמחי
כפית תמצית וניל
*כף חומץ+ רבע כוס חלב סויה (לא להחליף בחלב אחר)
לערבב יחד בקערה קטנה/כוס ולהשאיר בצד 3-5 דק׳
לקישוט:
2 תפוחים ירוקים קלופים
כף סוכר קוקוס/קנים
כפית קינמון
אופן ההכנה:
לערבב יבשים בנפרד ורטובים בנפרד למעט החומץ עם החלב
לאחד את התערובות ורק אז להוסיף את החלב+חומץ ולערבב בעזרת מרית. במידה והתערובת יבשה ולא מתערבבת אחיד להוסיף עוד כף-2 כפות חלב בהדרגה
למזוג לתבנית
לקלף 2 תפוחים ירוקים לגלען אותם
לפרוס לפרוסות דקות (לא מדיי)
להניח על הבלילה
לפזר בעזרת היד סוכר
לסנן את הקינמון מעל
לאפות בתנור שחומם מראש על 170/180
ל30 דק׳ על טורבו ועוד 15 דק על מצב עליון ותחתון
אופציה שניה לקישוט:
קראמבל:
2 כפות קמח שקדים
כף סוכר קנים
כף חמאה טבעונית או שמן קוקוס במצב רך (לא נוזלי) לערבב ולפורר בעזרת היד מעל הבלילה.
להגיש עם גלידה וניל/סורבה קוקוס או קרם קוקוס
עוגת דבש ללא גלוטן ( המתכון באדיבות רשת ביגה )
מרכיבים:
100 גרם סוכר חום דמררה
100 גרם סוכר לבן
300 גרם דבש
2 ביצים (L)
200 גרם שמן
350 גרם קמח לעוגות ללג( ממליץ על קמח תמי)
7 גרם אבקת אפיה
2 גרם סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
1 כפית קנמון
1/4 כפית ציפורן
200 מל׳ תה כהה
אופן הכנה:
מחממים תנור ל165 מעלות.
מצפים תבנית אינגלנש בנייר אפיה.
מקציפים במקסר עם מטרפה סוכר, דבש וביצים עד לקבלת תערובת אוורירית.
מוסיפים את השמן לאט עד הטמעה וקבלת תערובת אחידה.
בקערה מערבבים את כל היבשים ומוסיפים לתערובת. לאחר שהתערובת חלקה מוסיפים את התה עד לקבלת מרקם אחיד. לאחר מזיגת התערובת לתבנית ניתן להוסיף שקדים פרוסים או אגוזים.
לאפות כ 35-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש. מומלץ לסגור את העוגה (לאחר שהתקררה) בשקית ולהמתין לפחות יום לפני שאוכלים, העוגה רק משתבחת.
סורבה רענן של קוקוס ונענע ( המתכון באדיבות BEKO )
רכיבים:
- 1 מיכל שמנת מתוקה 10% שומן (לטבעוניים – שמנת צמחית).
- 3 כפות אבקת סוכר.
- 2 כוסות קוקוס טחון.
- 1/2 צרור נענע (רק העלים).
אופן ההכנה:
- יוצקים את השמנת + 3 כפות אבקת סוכר לקערה שמתאימה למיקרוגל וממיסים במיקרו למשך 40 שניות. מוציאים מהמיקרו ומערבבים היטב.
- קוצצים את עלי הנענע במכשיר לקיצוץ עשבי תיבול.
- מוסיפים את הקוקוס והנענע הטחונים לבלילת השמנת ומערבבים. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים להקפאה למשך מספר שעות.
- כחצי שעה לפני ההגשה מוציאים מההקפאה ונותנים לסורבה לנוח בטמפרטורת החדר.
- בעזרת כף גלידה לוקחים כדורים מהסורבה ומסדרים בכוסות הגשה.
- ניתן לעטר בעלי נענע טריים, בגרידת שוקולד או בכל תוספת אחרת לבחירתכם.
חג שמח ושנה טובה!
הוספת תגובה