חג הפסח הוא הזדמנות נפלאה להתענג על מנות חמות ומנחמות, שממלאות את הבית בטעמים ובניחוחות של חג. השף גיל אבירם, יחד עם מותג כלי הבישול והאפייה סולתם, מציג מתכון מיוחד לקציצות עוף עסיסיות, המתבשלות בציר עשיר לצד שומר, קישואים ותבלינים ארומטיים. המנה המתקבלת מושלמת לליל הסדר ולימי החג, ומשלבת בין מסורת לבין טעמים עמוקים ומעודנים.
מצרכים לקציצות:
500 גרם חזה עוף טחון
500 גרם פרגית טחונה
1 בצל גדול מגורד דק וסחוט
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
1 ביצה
מלח
1 כפית פלפל לבן טחון
1 כפית בהרט
1 כפית פפריקה מתוקה
חופן קטן של פירורי לחם.
מצרכים למרק:
ציר עוף/ירקות
1 בצל לבן חתוך לפלחים (לשמונה)
3 יחידות שומר חתוכות לפלחים
2 קישוא בלדי דק פרוס לטבעות
7-8 שיני שום מעוכות
חופן גדול של עלי מנגולד חתוכים גס
כוס גדולה של פול ירוק או פולי סויה קפואים
מלח
פלפל לבן
כפית וחצי כורכום
אופן הכנה:
מערבבים את מאסת הקציצות ומטגנים בסטאז' עם שמן עד להשחמה מכל צד ומוציאים לצלחת גדולה. באותו סיר הסוטאז, מוסיפים 2 כפות שמן ומטגנים את כל הירקות עד להגעה להשחמה על אש גבוהה. מוסיפים את הקציצות, מכסים בציר, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים על אש קטנה כ- 35 דקות.

הוספת תגובה