כנפי עוף עסיסיות
- 12 יחידות, של כנפיים חצויות (מנה גדולה)
- 1 כפית מלח דק
- 1 קורט פלפל שחור טחון דק
- חצי כוס רוטב – מתכונים בהמשך
- טבעות של בצל ירוק לקישוט (לא חובה)
אופן הכנת הכנפיים אופן הכנת הכנפיים מתבלים את הכנפיים במלח ופלפל, "מעלים" את הכנפיים על הגריל בשלב החזק של המנגל. צולים את הכנפיים בזריזות משני הצדדים, כאשר מקפידים שלא לשרוף אותן, כ2-3דקות מכל צד (מסובבים תוך כדי שלא יישרף), חשוב להגיע לגוון חום זהוב. מעבירים את הכנפיים לכלי הנירוסטה וסוגרים בעזרת המכסה. נותנים לכנפיים להתבשל עם החום שנוצר בתוך הכלי, לאחר כ-20-30 דקות מעלים שוב את הכנפיים למנגל, מחזירים לקערת הערבוב עם הרוטב ,מגישים בכלי שטוח ומקשטים בבצל ירוק .
רוטב צ'ילי מתוק
- 1 כוס צ'ילי מתוק
- 1 כף סוכר חום דמררה
- 1 כף רוטב סויה
- חצי כפית שמן שומשום
- חצי שן שום קצוצה דק
- חצי כפית ג'ינגיר טרי קצוץ דק
- מעט מים במידת הצורך
- 40 גרם חמאה (לא חייב)
אופן הכנה
את רוטב הצ'ילי המתוק על כל מרכיביו למעט החמאה מכניסים לסיר רחב ומבשלים על אש בינונית מוסיפים את החמאה ומערבבים עד התמוססות החמאה, יש לשים לב לתהליך הבישול ולוודא שהרוטב לא יתפרק.
רוטב חריף מעושן
- 100 גרם רוטב טריאקי
- 400 גרם רוטב צ'ילי מתוק
- 50 גרם רוטב סרירצ'ה
- 20 גרם צ'יפוטלה (חלפניו מעושן)
אופן הכנה
מערבבים במעבד מזון את הטריאקי, צ'יפוטלה והסרירצה למחית חלקה, בקערת ערבוב מוסיפים את הצ'ילי המתוק, מערבבים לרוטב חלק.
רוטב חרדל ומייפל
- 1 כוס סירופ מייפל איכותי
- חצי כוס חרדל
- 1 כף סוכר דמררה
- קורט צ'ילי גרוס
- טיפה אחת של רוטב סרירצ'ה
אופן הכנה
מערבבים את כל החומרים לרוטב אחיד.
הוספת תגובה