חומרים לבצק שטרודל
3/4 כוס קמח
2 כפות שמן
1 כף סוכר
קורט מלח
1/4 כוס מים
אופן הכנת הבצק
מכניסים את כל החומרים למיקסר עם וו לישה ולשים, עד לקבלת בצק אחיד .מגלגלים את העיסה לכדור, משמנים את הבצק (למנוע ייבושו) מכסים בניילון נצמד ומכניסים לקירור למינימום ארבע שעות (רצוי ללילה).
חומרים למילוי גבינה מלוחה
500 גרם גבינת טוב טעם
200 גרם גבינת שמנת
100 גרם גבינת מנג'ו מגורדת
2 כפות קמח
100 גרם חמאה מומסת
חצי כפית מלח
1 ביצה
אופן הכנת המילוי:
ממיסים את החמאה, לאחר מכן יש להכניס לקערת המיקסר בעזרת שימוש בוו גיטרה את כל החומרים. לערבב 15 שניות במהירות איטית עד לקבלת אחידות למילוי קשה ויציב. יש להכניס לשק זילוף ולהכניס לקירור עד השימוש .
מילוי פלפלים קלויים אנטי פסטי
2 פלפלים צהובים
2 פלפלים אדומים
2 כפות שמן זית
קורט מלח גס
קורט פלפל גרוס
אופן הכנה:
יש לחתוך את הפלפלים לרצועות דקות ולערבב יחד בקערה יחד עם השמן והתבלינים .
להניח על תבנית אפייה עם נייר את הפלפלים המתובלים .
להכניס לאפייה בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות למשך 10 דקות .
יש לקרר את הפלפלים לפני השימוש .
הרכבת והכנת השטרודל המלוח:
מומלץ לפרוס מפה חד-פעמית .
נדרש שמן זית למריחה .
הניחו את בצק השטרודל על המפה ובעזרת מערוך, רדדו אותו עד לקבלת עובי דק עד שקוף.
ניתן למתוח באמצעות כפות הידיים לצדדים בעדינות ולהשתדל לא לקרוע אותו.
לשמן מעט בשמן זית את הבצק שמתחנו על גבי המפה. לזלף לרוחב הבצק פס עבה (בעובי נקניק) ממילוי הגבינה . יש לפזר הפלפלים הקלויים (או ירק אחר לבחירתכם: פטריות/קישואים למשל) וגלגלו את הבצק לצורת לנקניק באמצעות המפה. בסיום יש להדק היטב את השטרודל ,לחצות אותו לשניים ולמרוח בשמן זית מעל הבצק המגולגל.
אפייה:
יש לחמם תנור ל 200 מעלות ,להניח את הבצקים במקביל על מגש אפייה עם תחתית נייר .
לאפות 18 דקות עד להשחמה .רצוי להגיש מחומם .
קפולסקי" – שדרות ביאליק 40 רמת השרון 03-6287358
שעות הפעילות בימים א'-ה' בשעות 7:00-20:00, וימי ו' 7:00-15:00
חנות המפעל של "קפולסקי" ב"בית קפולסקי" רחוב המלאכה 30 נתניה 09-9748888
שעות הפעילות בימים א'-ה' בשעות 7:00-19:00, וימי ו' 7:00-15:00
עמוד הפייסבוק של קפולסקי:
https://he-il.facebook.com/kapulski.co.il/
אינסטגרם: kapulski_since_1934#
הוספת תגובה