עמוד הבית » מתכון לקבב עראייס

מתכון לקבב עראייס

ישרקו קבב עראייס צלם רונן מנגן
חברת ישרקו מקבוצת טיב טעם. חולקת מתכון לארוחה בפארק או בבית להכנה קלה - קבב עראייס. מתוך ספר המתכונים חגיגה של אוכל טוב

את המנה הפופלארית קבב עראייס  גילינו מהמטבח הערבי והיא אורחת קבועה גם במנגל הביתי-  דוחסים תערובת קבב מתובלת לתוך פיתה, מושחים בשמן זית ומניחים על הגריל.

הפיתה מגנה על הקבב מייבוש, ובתמורה סופגת לתוכה את מיצי הבשר המתובל.

להכנת עראייס אפשר להשתמש בכל תערובות הבשר הקפואות של  מזרע, אנחנו בחרנו בקבב הרומני המתובל בשום.

קבב עראייס – 8 מנות.

4 פיתות טריות חצויות

1  חבילה 600 גרם קבב רומני של "מזרע" מופשר

4  כפות שמן זית איטלקי משובח צ'ריו

1 כף תערובת זעתר

להגשה:

צזיקי או טחינה

מלהיטים גריל פחמים או מחבת גריל.

מפרקים את הקבבים לפירורים גסים וממלאים בהם את חצאי הפיתות.

משמנים את הפיתות מבחוץ ומתבלים היטב  בזעתר.

צולים כל מחצית פיתה כ-5 דקות מכל צד עד שהיא מקבלת סימני חריכה מבחוץ והבשר עשוי לדרגת מדיום.

יש להגיש לצד  צזיקי או טחינה.

ישרקו הינה המשווקת הגדולה ביותר בישראל של מוצרים שאינם כשרים. מתמחה בייבוא, מכירה והפצה של מוצרי מזון טריים, מצוננים ויבשים. החברה מייצגת מאות ספקים מכל רחבי העולם ומוכרת את מוצריה בכ- 1,800 נקודות מכירה בישראל.