מצרכים ל- 4 מנות:
- 1 כוס (200 גרם) גרגרי חומוס (עדיף מזן הדס), מושרים למשך הלילה
- 2 כפות שמן זית
- 600 גרם בשר לצלי (כמו כתף, זרוע או צוואר), חתוך לקוביות גדולות
- 2 בצלים סגולים בגודל בינוני, חתוכים גס
- 3-4 גזרים בגודל בינוני, קלופים וחתוכים גס
- 1 פלפל צ'ילי חריף אדום, פרוס דק (למי שפחות מתחברים לחריף: אפשר גם פלפל ירוק)
- ראש שום אחד מופרד ומקולף
- 8-10 משמשים מיובשים, חצויים
- 2 כפיות תערובת תבלינים ראס אל חנות (ניתן להחליף בכפית חוויאג'+כפית אבקת קארי)
- מלח ופלפל שחור
- אופציונלי: קורט זרעי כוסברה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מחממים על כיריים גז את תחתית הטאג'ין מעל להבה גבוהה כשתי דקות.
מוסיפים את השמן וחצי מקוביות הבשר וצורבים היטב, 2-3 דקות מכל צד, עד הזהבה יפה.
מוציאים את הבשר לצלחת וחוזרים על התהליך עם שאר הקוביות, וגם אותן מוציאים לאחר ההשחמה לאותה צלחת. - מוסיפים לסיר את הבצל, הגזר, הפלפל החריף הפרוס ומעט מים פושרים.
מערבבים מעל להבה בינונית, ובעזרת כף עץ משחררים את המשקעים שנוצרו מצריבת הבשר. - לאחר 2-3 דקות, מוסיפים את השום, זרעי הכוסברה ותערובת התבלינים ומטגנים דקה נוספת.
- מחזירים את הבשר (כולל הנוזלים שניגרו ממנו), מוסיפים את המשמשים החצויים והחומוס המושרה. מוסיפים מים פושרים עד 2/3 גובה הטאג'ין (המים לא יכסו הכל, זה בסדר) ומתבלים במלח ופלפל שחור.
- מביאים לרתיחה, סוגרים עם המכסה ומעבירים לתנור.
להשאיר בתנור למשך 3 שעות, כאשר מדי שעה פותחים בזהירות רבה ומערבבים את תכולת הסיר (כדי להבטיח בישול אחיד לכל המרכיבים). מכסה הסיר חם – מסירים אותו רק עם כפפות מטבח או מגבת. - התבשיל מוכן כאשר הבשר נימוח, גרגרי החומוס רכים (אבל לא נימוחים) והטעמים התמזגו יפה.
- רגע לפני ההגשה כדאי לטעום ולתקן תיבול עם מלח ופלפל לפי הצורך. מגישים ביחד עם קוסקוס או אורז. אפשר לפזר כוסברה טרייה מעל.
המתכון באדיבות "ארקוסטיל"
הוספת תגובה