ריזוטו פטריות ביין לבן וגבינה
מצרכים:
אורז ארבוריו או קרנרולי 300 גרם
גבעול סלרי
1 גזר חתוך לאורכו
חצי כוס יין אדום
בצל גדול חצוי בקליפתו
בצל שאלוט קצוץ
קופסת פטריות טריות חתוכות גס ( בגודל סנטימטר)
50 גרם חמאה
150 גרם פרמג'אנו רג'אנו מגוררת
אופן ההכנה:
מכינים ציר ירקות מסלרי, גזר והבצל סיר עם 3 ליטר מים.
קוצצים את בצל השאלוט ומטגנים אותו עם מעט חמאה מוסיפים את האורז מערבבים במשך 5 דקות. לאחר מכן מוסיפים את היין, מערבבים, מבשלים על אש קטנה עד שהיין מתאדה, מוסיפים את הפטריות ומבשלים ביחד 2 דקות, מוסיפים מצקת מציר מהירקות ומנמיכים. לסרוגין מוסיפים כל פעם מעט מהציר תוך כדי ערבוב עד לבישול הסופי של האורז. מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה תוך כדי ערבוב ולבסוף מוסיפים את הגבינה טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם ומגישים מיד.
הוספת תגובה