מצרכים:
2 בצלים גדולים (או 3 קטנים)
חצי קילו עוף טחון
רבע קילו חומוס קלוי טחון
רבע כוס שמן
כף מלח
2 כפות כורכום
חצי כפית פלפל שחור
כף כמון
כף הל
כוס גרגרי חומוס, לאחר שהושרו לילה
כרע עוף
כף מרק עוף
2 לימון פרסי שחור
אופן הכנת הקציצה:
טוחנים בצל טוב במעבד מזון.
מוסיפים לקערה את הבצל הטחון, עוף טחון, חומוס קלוי טחון, שמן, מלח, כף 1 של כורכום, פלפל שחור, כמון והל ומערבבים היטב בעזרת היד לעיסה אחידה.
במידה והעיסה מעט דביקה, ניתן להוסיף 2 כפות מים.
אופן הכנת המרק:
מרתיחים סיר עם מים, מוסיפים 1 כף כורכום, מרק עוף, כרע עוף וגרגרי חומוס ונותנים להכל לרתוח. לאחר רתיחה מנמיכים את האש, מתחילים ליצור כדורים וזורקים לתוך המרק. מוסיפים את הלימון הפרסי ונותנים רתיחה נוספת. לאחר רתיחה מנמיכים את האש ומשאירים את הגונדי להתבשל 40 דקות על אש נמוכה.
מומלץ לאכול את הגונדי על אורז פרסי.
בתאבון !
מאת: שף נופר (המאכלים של נופי) טלפון: 058-7811149
המתכון בחסות קובבא-אוכל ביתי
הוספת תגובה