מתכון לביבות תפוחי אדמה כתומים וארטישוק ירושלמי של שף חזות ואתר 'השוקה'
מרכיבים:4 מנות
1 בטטה
1 בצל לבן
2 גזרים
1 תפוח אדמה
1 ארטישוק ירושלמי בינוני
צרור שמיר
צרור פטרוזיליה
כף סומסום
קורט מלח, פלפל שחוק
2 ביצים
1 כף קמח תפו"א / רגיל
אופן ההכנה:
1 .מקלפים את הירקות, שוטפים ומגרדים בפומפיה ומסננים.
2 .קוצצים את הירק דק דק.
3 .מעבירים את הכל לקערה ומערבבים לעיסה מאוחדת.
4 .מחממים מחבת עם שמן זית וחמאה או שמן צמחי אחר לחום בינוני.
5 .עם כף יוצקים מהתערובת לביבה לשמן החם ומטגנים כ-5 דקות מכל צד עד לקבלת גוון
זהוב עמוק.
6 .מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
7 .מגישים ונהנים.
לגיוון:
• מגישים עם כף יוגורט מתובל בעיריצ קצוצה, שמן זית ולימון.
• ניתן להוסיף גבינה לתערובת )פרמזן, גאודה, מוצרלה(
• ניתן להחליף את הביצה בכף טחינה גולמית או כף טחינת שקדים לטבעוניים.
הוספת תגובה