המבורגר בלאק אנגוס (מתכון ל10 מנות)
מרכיבים:
- 1 ק"ג אונטר-ריב בלאק אנגוס טחון גס (6 מ"מ)
- 5 ק"ג אנטריקוט בלאק אנגוס טחון גס (6מ"מ).
- 5 ק"ג שפונדרה בלאק אנגוס טחון גס (6 מ"מ).
- 20 גרם מלח (חצי כף שטוחה).
- 4 גרם פלפל שחור טחון (כפית שטוחה).
אופן הכנה-
בקערת ערבוב (גדולה יחסית) מניחים את הבשר הטחון ומפזרים מעל את המלח והפלפל, מערבבים בעדינות עם קצות האצבעות. מטרת הערבוב פיזור התבלינים. חשוב לערבב בצורה עדינה ולא "ללוש" את הבשר בכדי שלא יפתח יתר על המידה החלבון והבשר יהיה "צמיגי".
משמנים מעט את הידיים, קורצים כדורים במשקל של 200 גרם ומעצבים מהם קציצת המבורגר.
ניתן ואף מומלץ להשתמש ברינג אשר תואם לגודל הלחמנייה.
חשוב לשים לב לא לדחוס או לעבוד עם הבשר יתר על המידה בכדי שתצא קציצה אוורירית.
לאחר עיצוב הקציצות מכניסים לקירור למשך שלוש שעות.
איולי אדובה (מתכון ל10- המבורגרים)
מרכיבים:
- 500 גרם מיונז הלמנס.
- 25 גרם (חצי צרור) פטרוזיליה קצוצה.
- חצי שן שום בינונית קצוצה דק.
- פקק חומץ 5% .
- רבע כפית שטוחה של שאטה/צ'ילי גרוס.
- עלים מ5 ענפים של אורגנו קצוצים.
- קורט כמון.
- קורט פלפל שחור גרוס.
- רבע לימון סחוט.
- חצי פלפל צ'יפוטלה (פלפל מקסיקני מעושן) קצוץ.
אופן הכנה:
מערבבים את כל המרכיבים עד למרקם אחיד ומאחסנים בקירור.
תפוח אדמה מדורה
מרכיבים:
- 10–15 תפוחי אדמה שטופים היטב (300-350 גרם ליחידה)
- 2 חופנים של מלח גס
אופן הכנה:
בתחתית של תבנית גבוהה מפזרים שני חופנים של מלח גס. מעל המלח הגס מניחים את תפוחי האדמה, מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, למשך 90 דקות או עד ריכוך מלא.
צ'ימיצ'ורי (מתכון ל10 מנות)
מרכיבים:
- 250 גרם פטרוזיליה קצוצה דק (5 צרורות).
- 60 גרם בזיליקום ( צרור אחד).
- 40 גרם אורגנו ( צרור 1 ).
- 50 גרם בצל לבן קצוץ דק (חצי בצל בינוני).
- 100 גרם פלפל אדום קצוץ דק (חצי פלפל גדול).
- 10 גרם שום (2 שינים בינוניות).
- 150 מ"ל שמן זית (כוס חד"פ).
- 150 מ"ל חומץ 5% (כוס חד"פ).
- כפית שטוחה של סוכר.
- כפית שטוחה של מלח.
אופן הכנה:
מכניסים לקערה גדולה את הפטרוזיליה, בצל קצוץ והפלפל האדום הקצוץ ומערבבים עם כמחצית מכמות השמן.
לאחר מכן, מכניסים את שאר המרכיבים ואת שארית השמן למעבד מזון, טוחנים היטב עד לקבלת משחה חלקה.
את המשחה שהתקבלה מוסיפים לקערה עם הפטרוזיליה הבצל והפלפלים ומערבבים היטב .
מומלץ – להכין מראש (יום לפני) בכדי להעצים את הטעמים וחיבור המרכיבים.
הוספת תגובה