עמוד הבית » מתכון דגים ברוטב מנגו

מתכון דגים ברוטב מנגו

סלמון בלימון, צילום: סומאק וילה גליליי
עם תחילתה של עונת המנגו, שף רועי פחימה ממסעדת סומאק ממליץ על מנה מעניינת עם נגיעות מנגו

סלומון נורבגי לצד רוטב קולי מנגו

מרכיבים: נתח סולומון נורבגי, כף לימון כבוש, חצי כף פסטו צנוברים, עלה פטרוזיליה, עלה כוסברה, עלה נענע, מלח, פלפל שחור גרוס, פלפל חריף, שתי כפות שמן זית, חופן פיצוחים (שקדים פרוסים, פיסטוק, זרעי חמנייה ובוטנים – לבחירתכם), עגבניות שרי, 2 מנגו, כף סוכר חום, כף וחצי קורנפלור, חצי לימון טרי, 2 שיני שום קצוצות, פלפל אדום, חופן שעועית ירוקה, רוטב סויה, שומשום לבן ושחור.

אופן ההכנה: בוחרים נתח דג טרי ואיכותי, בקערה קטנה מערבבים כף לימון כבוש, חצי כף פסטו עם צנוברים, חצי כף מטבל ירוק בהכנה ביתית (פטרוזיליה, כוסברה, נענע, פלפל חריף ושמן זית), קורט מלח רגיל, קורט פלפל שחור גרוס וכף שמן זית. מערבבים את הכל יחד לתערובת סמיכה ואחידה, ומורחים את נתח הדג. לאחר שמרחנו את הרוטב, אנו מצפים את הנתח בקראסט פיצוחים שמורכב מפיסטוק, שקדים פרוסים, זרעי חמנייה ובוטנים (לבחירתכם).

מחממים תנור ל-180 מעלות ומכניסים את הדג ל-10-12 דקות. במקביל, חותכים לחצאים עגבניות שרי צבעוניות, מפזרים עליהן סוכר ומכניסים לתנור לצד הדג למשך 5 דקות. בזמן שהדג והעגבניות בתנור, אנו מכינים את רוטב הקולי מנגו: מקלפים יחידת מנגו, ושמים בבלנדר יחד עם כף סוכר חום, כף וחצי קורנפלור וחצי לימון טרי – טוחנים את המרכיבים עד לקבלת רוטב במקרם חלק.

לצד רוטב הקולי אנו מניחים קוביות של מנגו עטופות ברוטב צילי בטעם מתקתק. לשעועית הירוקה: מחממים מחבת עם שמן זית, ובו שמים 2 שיני שום קצוצות, רצועות של גמבה, חופן שעועית ירוקה, קורט מלח ופלפל שחור גרוס, כף רוטב סויה ולסיום שומשום לבן ושחור. ניתן להוסיף עשבי תיבול.

 

 

הוספת תגובה

הוספת תגובה