כל הקינוחים קלים יחסית להכנה, מתאימים להכנה מראש, ובעיקר – יגרמו לכולם לבקש עוד קצת. בתיאבון. המתכונים באדיבות מותג מוצרי החשמל Teka,
לחמניות ממולאות שוקולד
רכיבים:
– 8 גרם שמרים יבשים
– 40 מ"ל חלב
– 175 גרם קמח
– 150 גרם קמח חיטה מלאה
– 170 מ"ל קפיר/איירן (משקה יוגורט תוסס)
– 1 חלמון
– 30 גרם שמן זית
– 30 גרם דבש
– 1 חלמון (למריחה)
– שוקולד חלב
הוראות הכנה:
מוסיפים את השמרים היבשים לקערה עם חלב פושר ונותנים להם לתסוס במשך חמש דקות. מערבבים את הקמחים בקערת מעבד מזון (ניתן גם ללוש ביד) ומוסיפים את הקפיר וחלב לתערובת השמרים.מניחים במשך דקה, ולאחר מכן מוסיפים את חלמון, שמן זית ודבש. מניחים למשך 10 דקות נוספות ויוצרים כדור מהבצק. לאחר מכן משאירים אותו לנוח במשך שעה.מניחים פעם נוספת בכדי להוציא את האוויר, ואז מחלקים את הבצק ליחידות של 60 גרם.
מרדדים כל יחידה לצורת אליפסה, מניחים חתיכת שוקולד חלב במרכז ומגלגלים, וסוגרים את שני הקצוות כדי למנוע מהשוקולד לדלוף. מכסים במגבת ונותנים ללחמניות לנוח שעה נוספת. מחממים את התנור ל-180°C ומברישים את הלחמניות עם החלמון הטרוף. אופים במשך 12 דקות. כאשר הלחמניות מזהיבות, מוציאים מהתנור ומניחים להן להתקרר על רשת.
>>>" הצמה" – סרט על פי הספר לטישיה קולומבי
מיני עוגות גבינה לוטוס
מרכיבים:
– 250 גרם גבינת שמנת
– ½ כוס אבקת סוכר
– 2 כפות קורנפלור
– 2 ביצים
– 1 כף תמצית וניל
– 250 גרם קרם פרש
לציפוי הטופי:
– 195 מ"ל שמנת כפולה
– 87 גרם סוכר
– 1 כפית קינמון
– 1 כפית של אגוז מוסקט
– 1 כפית ציפורן
– 1 כפית ג'ינג'ר
– 50 גרם חמאה
לתוספת:
– 120 גרם עוגיות לוטוס
הוראות הכנה:
מערבבים את מרכיבי עוגת הגבינה במיקסר ידני. ממלאים בקערות אישיות ומכסים בניילון נצמד, מחוררים את הניילון הנצמד בסכין ומאדים בתנור בחום של 90 מעלות למשך 16 דקות.
לציפוי הטופי, מחממים את השמנת הכפולה בסיר. על מחבת, ממיסים מחצית מהסוכר על אש נמוכה עד שהוא הופך לקרמל, ואז מוסיפים את יתרת הסוכר וממיסים שוב. מוסיפים את השמנת החמה לקרמל תוך כדי ערבוב מתמיד עד לקבלת תערובת אחידה. מבשלים עד שהתערובת מגיעה לטמפרטורה של 106 מעלות צלזיוס. יוצקים לכלי ומניחים להתקרר. מערבבים עם החמאה והתבלינים בטמפרטורת החדר עד שנוצר קרם חלק ומעבירים לשק זילוף. לאחר הקירור, מקשטים את עוגות הגבינה בציפוי הטופי ומפזרים מעל ביסקוויטים מרוסקים של לוטוס.
עוגיות היפי
לבצק הביסקוויטים:
– 225 גרם חמאה ללא מלח
– 180 גרם אבקת סוכר
– ביצה אחת
– 2 כפיות תמצית וניל
– 400 גרם קמח רגיל
– 5 גרם אבקת אפייה
לציפוי:
– 450 גרם אבקת סוכר
– 3 חלבוני ביצה
– 1 כפית תמצית וניל
– צבעי מאכל
הוראות הכנה:
שמים בקערה את החמאה ואבקת הסוכר. מקציפים במטרפה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל ומקציפים שוב. מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים שוב עד לקבלת בצק חלק שמתרחק מדפנות הקערה. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך 10 עד 15 דקות. מרדדים את הבצק על משטח מקומח וחותכים את צורות הביסקוויטים. מניחים על תבניות אפייה מרופדות בנייר אפייה, אופים במשך 6 עד 9 דקות ב-180 מעלות ומצננים על רשת.
לציפוי, מקציפים את החלבונים ומוסיפים את אבקת הסוכר בהדרגה. מקציפים במהירות בינונית במשך שלוש דקות, או עד שנוצרות פסגות נוקשות ומבריקות. מחלקים לקערות בהתאם לכמה צבעים רוצים. לציפוי המילוי מוסיפים כמה כפיות מים לתערובת עד שמגיעים לסמיכות הרצויה. מוסיפים את צבע המאכל, מערבבים ומעבירים לשקיות זילוף. מקשטים את הביסקוויטים.
הוספת תגובה