שף המסעדה- ירון ברקת הסכים לשתף את המתכון : "האווירה האירופאית בסומאק בפרט ובצפת בכלל מתחברת נפלא עם מרק הבורשט הרווי בכל כך הרבה ירקות בריאים ומזינים" מציין ברקת.
מצרכים: בצל, סלרי, גזר, שום, סלק טרי, כרוב לבן, תפוח אדמה, פטרוזיליה, כוסברה, ציר מרק עוף/ אבקת מרק עוף, עגבניות מרוסקות, מיץ מלימון טרי.
תבלינים: פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה או צילי גרוס, פלפל אנגלי, כרכום, כמון, פלפל שחור גרוס, מלח ים, עלי דפנה
אופן ההכנה: מרתיחים ליטר מים בסיר גדול ומניחים כ 4 סלקים חתוכים לקוביות גסות לבישול, במקביל, נטגן את הירקות הקצוצים: בצל, גזר, סלרי, שום וסלק מגורד.
לאחר הטיגון נאחד את כל הירקות יחד עם הסלק בסיר הגדול, נוסיף עוד כליטר מים וכ-6 עגבניות מרוסקות. לאחר רתיחה נוסיף ג'וליאנים של הכרוב הלבן, נוסיף קוביות של 3 תפוחי אדמה ותבלינים.
לאחר כשעה של בישול מוסיפים מעט מיץ לימון ומשפרים את הטעם באמצעות התבלינים.
מגישים ובתיאבון.
הוספת תגובה