עמוד הבית » מרק אבוקדו וברוקולי

מרק אבוקדו וברוקולי

מרק אבוקדו וברוקולי צילום: Depositphotos
שהגשם מטפף על החלון אין כמו לשתות מרק חם ולהנות מכל רגע של חורף וחמים בבית, מרק בטעם אגוזי ארומתי מתכון קליל עבורכם.

מצרכים (לכ-4 מנות ראשונות):

1 אבוקדו גדול קלוף ומגולען

1 כף שמן זית

1 בצל בינוני קצוץ

2-3 שיני שום כתושות
1 כוס סלרי קצוץ
4 כוסות ברוקולי גבעולים קלופים וקצוצים
1 כפית טימין
½-1 כפית אבקת קארי
½ כפית מלח
4 כוסות מים
3 כפיות מיץ לימון
½1 כפיות גרעיני דלעת

1 כף קרוטונים

אופן ההכנה:

  1. חממו שמן זית בסיר בינוני על חום בינוני. הכניסו בצל קצוץ וערבבו עד שהוא יתרכך, כ-4 דקות. הוסיפו שום והמשיכו בטיגון עד לקבלת גוון חום בהיר.
  2. הוסיפו את הסלרי ובשלו אגב ערבוב כ-3 דקות נוספות. לאחר מכן הכניסו לסיר את הברוקולי ובשלו כ-2 דקות.
  3. תבלו את התערובת והוסיפו טימין, אבקת קארי ומלח, ערבבו היטב וצקו את המים. הביאו לרתיחה, ובשלו כ-20 דקות עד שהנוזל נצבע בגוון ירוק בהיר. הסירו מהחום והניחו לו להצטנן מעט.
  4. העבירו את המרק למעבד מזון, הפעילו על מהירות גבוהה והפכו את המרק למחית. הוסיפו את האבוקדו פנימה והפעילו שוב עד לאיחוד האבוקדו והמרק.
  5. הוסיפו את מיץ הלימון, ערבבו היטב, פזרו מעל מעט גרעיני דלעת והגישו.
    בתיאבון!

המתכון באדיבות: "חקלאי גרנות"