פאי רועים חגיגי (אדיבות השף יונתן גלעדי,ישרקו)
מרכיבים למילוי:
2 כפות שמן זית
1 בצל לבן קצוץ
חצי קילו בשר בקר עם 30% שומן כבש
כפית עלי טימין טרי
כפית זרעי שומר (אופציונלי)
כפית מלח
כפית פלפל לבן טחון
כפית סומק טחון
כפית כמון טחון
חצי כפית קינמון טחון
כף רוטב וורצ'סטר
2 כפות שום קצוץ
2 כפות רסק עגבניות
כף קמח כוסמין
1 כוס מים
1 כוס אפונה וגזר טבע פרוסט
חצי כוס חומוס טבע פרוסט
מצרכים לפירה:
1 קילו תפוחי אדמה לבן קלוף חתוך לקוביות של 2 סמ
200 גרם חמאה או מחמאה
חצי כוס חלב שקדים
כפית מלח
כפית פלפל שחור
כפית מוסקט טחון
חצי כוס גבינת גרוייר מגורדת (אופציונלי)
הוראות הכנה: למילוי: לחמם תנור ל200 מעלות (או 180 טורבו). לטגן במחבת בצל עם השמן על אש בינונית עד להזהבה קלה. להוסיף את הבשר עד שהוא מחליף צבע לאפרפר, לסנן במסננת דקה כ2 דקות ולהחזיר למחבת, להוסיף את המלח ותבלינים לערבב כ- 2 דקות, להוסיף רוטב וורצ׳סטר קמח ורסק לעוד 2 דקות, להוסיף ירקות לעוד 2 דקות. להניח בצד לפירה: לבשל את תפוחי האדמה בסיר עם מים עד לריכוך (מזלג נכנס בקלות). לסנן את המים, למעוך בכל צורה שאתה עושים פירה, לערב בכף עץ את שאר המרכיבים.
להרכבה: בתבנית 24*24 לפזר את המילוי בצורה אחידה מעליו את הפירה , לעבור עם מזלג על הפירה וליצור חריצים בצורת שורות. להכניס לתנור ללא כיסוי ל- כחצי שעה.
סלט ארטישוק חגיגי (באדיבות חלי ממן )
מרכיבים:
- מיץ מלימון אחד
- חבילת ארטישוק קפוא מבושל לפי ההוראות ופרוס לרצועות בגודל בינוני
- 2-3 גבעולי סלרי טרי פרוסים לטבעות דקות
- כפית שמן זית
- שן שום קצוצה
- מלח ופלפל שחור גרוס
- ניתן להוסיף 3-4 כפות קינואה
אופן הכנה:
מערבבים יחד את כל החומרים, מתקנים תיבול לפי הצורך. ניתן להגיש חם או קר.

סלק אפוי וחגיגי (באדיבות חלי ממן)
כל סלק בינוני (200 גרם) = מנת פחמימה
מצרכים:
- 4 סלקים בינוניים (כגודל אגרוף קטן)
- כף שמן זית
- כפית אורגנו או גרעיני כוסברה שלמים
- כפית מלח גס (אפשר אטלנטי למי שיש בבית)
- פלפל גרוס – לפי הטעם
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני-גבוה. מקלפים את הסלקים, חוצים אותם ופורסים לפרוסות של כחצי סנטימטר. מערבבים בקערה עם השמן והתבלינים. מסדרים בתבנית אפייה מתאימה (אפשר כזו שמתאימה להגשה) ואופים כשעה, עד שהסלק רך אך אינו מתפרק. מגישים חם, חמים או פושר.

לביבות כרישה וכרובית (באדיבות חלי ממן)
2 לביבות = מנת פחמימה, 5 לביבות + כף גבינה = ארוחת ערב מלאה
מצרכים:
- כרובית בינונית מבושלת ומפוררת
- 2 כרישות פרוסות דק
- 3 ביצים
- 4 כפות קמח מצות
- מלח ופלפל – לפי הטעם
אופן ההכנה:
פורסים את הכרישות ומאדים על מחבת עם מעט ספריי שמן עד שהן רכות מאוד. מעבירים לקערה עם הכרובית, מערבבים ומועכים לתערובת אחידה. מוסיפים את שאר החומרים. מערבבים לתערובת אחידה ומתקנים תיבול. מחממים מחבת מתאימה, משמנים עם מעט ספריי שמן או במפית ספוגה בשמן. לוקחים בכף מהתערובת ומניחים על המחבת. מטגנים על אש בינונית כ-4-3 דקות מכל צד.

דניס בעשבי תיבול (באדיבות חלי ממן)
4 מנות [
מרכיבים:
2 דגי דניס שלמים, נקיים, במשקל של עד 1 קילו יחד
4 ענפי רוזמרין
4 ענפי טימין
4 גבעולי שמיר
4 גבעולי כוסברה
4 שיני שום קצוצות
4 פרוסות לימון
מלח, פלפל שחור
4 כפיות שמן זית
מלח גס
אופן ההכנה: מחממים תנור ל 180- מעלות.בעזרת סכין, חורצים שלושה חריצים אלכסוניים בשני צדיו של כל דג. מכניסים לבטן כל דג גבעול אחד מכל עשבי התיבול, שן שום, פרוסת לימון, מלח ופלפל.מכינים 4 יריעות אלומיניום גדולות ומצפים כל אחת מהן בנייר אפייה. מניחים דג אחד במרכז כל יריעה. מברישים אותו בשמן זית משני הצדדים וזורים עליו מלח גס. סוגרים כל יריעה לעטיפה מהודקת. מניחים בתבנית, מכניסים לתנור ואופים כ 30- דקות.

בצלים ממולאים בבשר (באדיבות חלי ממן)
מתכון מומלץ לאכול עם תפוח אדמה אפוי בצד וסלט ירקות גדול. (4 מנות)
4 בצלים עגולים ויפים בגודל בינוני
למילוי:
600 גרם בשר טחון (בקר, הודו אדום, או שילוב של השניים)
1 בצל קצוץ דק
1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 כוס כוסברה קצוצה דק
4 כפות פירורי מצה
1 ביצה
מלח
1/2 כפית פלפל שחור, טחון טרי
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
1/4 כפית פלפל אנגלי
1/4 כפית גר טרי קצוץ
לרוטב:
1 כפית שמן
1 כף פפריקה מתוקה
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
2 גזרים, קלופים ופרוסים דק
2 עגבניות קצוצות
1 כף קינמון
אופן ההכנה:
מקלפים את הבצלים בזהירות, כדי לשמור את הגלדים שלמים. מרתיחים מים בסיר ומבשלים את הבצלים כ 10- דקות עד לריכוך. מוציאים ומצננים ל 10- דקות. חותכים בכל בצל חתך אנכי, מלמעלה למטה, עד מרכז הבצל. מפרידים בעדינות את הגלדים ומניחים בצד. שומרים את הגלדים הלא שלמים או הקטנים מדי.
המילוי: מניחים בקערה את הבשר, הבצל הקצוץ, עשבי התיבול, פירורי המצה, הביצה וכל
התבלינים, ומערבבים היטב. מניחים בכל גלד כפית מהמילוי ומגלגלים את הגלד סביב המילוי.
הרוטב: מחממים את כפית השמן בסיר שטוח. מטגנים את שאריות הבצל. מוסיפים פפריקה וממשיכים לטגן. מוסיפים לסיר רסק עגבניות
ומעט מים. מוסיפים את הגזר והעגבניות. מסדרים את גלדי הבצל הממולאים בתוך הרוטב. מכסים את הסיר ומבשלים מספר דקות. מוסיפים מים עד לכיסוי הבצלים, וממשיכים לבשל עוד כשעה על אש קטנה. לקראת סוף הבישול מפזרים מעט קינמון. מגישים חם.

פאדג' שוקולדי עשיר ( באדיבות הוסטס)
מרכיבים: (לתבנית אינגליש קייק אלומיניום בגודל סטנדרטי, כ-30 ס"מ):
- 150 גרם חמאה (או מחמאה/מרגרינה פרווה כשרה לפסח)
- 200 גרם שוקולד מריר (מומלץ מעל 60% מוצקי קקאו, פרווה)
- ¾ כוס סוכר (150 גרם)
- ¼ כוס סוכר חום כהה (50 גרם) — מוסיף עומק וטעם קרמלי
- 3 ביצים בגודל לארג'
- ¼ כפית מלח
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- ½ כוס קמח תפוחי אדמה (60 גרם)
- 2 כפות קקאו איכותי (לא חובה, אך מוסיף עומק טעם)
לציפוי:
- ½ כוס שוקולד צ'יפס מריר (אפשר גם קצוץ ידנית)
- ¼ כוס שקדים פרוסים קלויים
אופן ההכנה: ממיסים את החמאה והשוקולד יחד בביין מארי או במיקרוגל בפולסים קצרים, עד שהתערובת חלקה ומבריקה. מצננים מעט. בקערה נפרדת, טורפים את הביצים, הסוכר הלבן, הסוכר החום, המלח והווניל – עד שהתערובת מעט בהירה ואוורירית (לא להקציף יותר מדי, רק לערבב היטב).מאחדים את תערובת השוקולד המומס לתוך תערובת הביצים, תוך כדי ערבוב עדין. מנפים פנימה את קמח תפוחי האדמה והקקאו, ומערבבים עד שהתערובת אחידה וסמיכה.
יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה (או משומנת קלות אם התבנית מאלומיניום חד-פעמית).מפזרים מעל את שוקולד הצ'יפס והשקדים הפרוסים בצורה דקורטיבית. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, כ-25–30 דקות. הבראוניז צריכים להיות יציבים בקצוות אך רכים מאוד במרכז. קיסם צריך לצאת עם מעט פירורים לחים.מצננים היטב לפני החיתוך, מומלץ אפילו לקרר במקרר לשעתיים-שלוש לקבלת מרקם פאדג'י מושלם.פזרו שקדים בצורה סימטרית לאורך מרכז העוגה (שורת אמצע) ונטיפי שוקולד צ’יפס בצדדים.

הוספת תגובה