עמוד הבית » מנות חורפיות של השפית נוף עתאמנה אסמאעיל

מנות חורפיות של השפית נוף עתאמנה אסמאעיל

מטבל מש. צילום- נוף עתאמנה איסמאיל
בישולים חורפיים מהמטבח הערבי עם השפית נוף עתאמנה אסמאעיל, אוכל מנחם ומשביע לימים אלו.

המתכונים באדיבות סוגת

מת'בל שעועית מש עם בורגול דק מתובל

1 כוס שעועית מש
מיץ מ-1 לימון
1/4 כוס טחינה
2 שיני שום
מלח

לגרישה (בורגול דק):

1/2 כוס גרישה 
1 בצל
1 גבעול בצל ירוק
חתיכה של קליפת תפוז באורך כ-4 ס"מ
חתיכה של קליפת לימון באורך של כ-4 ס"מ
חופן עלי נענע
חופן עלי בזיליקום
1 כף מיורן מיובש
1 כף כמון
1 כפית זרעי כוסברה כתושים
3 פרחי ורדים מיובשים
1/4 כפית פלפל שחור

  1. מעבירים את שעועית המש לסיר בינוני, מוסיפים 5 כוסות מים, מכסים ומביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה. ממשיכים לבשל כ-30 דקות, עד שהמש רך ורוב המים התאדו. מסננים.
  2. בינתיים מעבירים למעבד מזון את כל חומרי התוספת וטוחנים לקבלת תערובת דקה ואחידה. מעבירים לקערה ומשהים ל-15 דקות לספיגת טעמים ונוזלים.
  3. מעבירים את המש המבושל למעבד המזון יחד עם טחינה, שום, מיץ לימון ו 2-3 כפות של תערובת הבורגול וטוחנים למחית חלקה. מתבלים במלח לפי הטעם ומעבירים לצלחת.
  4. מגישים חם או קר עם זילוף שמן זית מעל והבורגול המתובל ששמרנו בצד.

קישואים ממולאים בעדשים ירוקות 

חומרים ל-6 מנות

8 קישואים גדולים

למלית:

1 כוס עדשים ירוקות
1 בצל מגורר גס
4 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
חופן פטרוזיליה קצוצה

לרוטב:

1/4 כוס שמן זית
1 כרישה פרוסה דק
2 ענפי סלרי קצוצים
2 שיני שום פרוסות
1 כפית כורכום
1 כפית שטוחה כמון
מלח, פלפל שחור גרוס
מיץ מ-1 לימון
מים

  1. מתחילים בהכנת המילוי: מעבירים את העדשים לסיר, ממלאים בשפע מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-15 דקות, עד שהעדשים כמעט רכות. מסננים ומחלקים באופן שווה לשתי קערות.
  2. טוחנים מחצית מהעדשים במעבד מזון למחית חלקה.
  3. יוצקים את שמן הזית למחבת ומטגנים את הבצל כ-5 דקות, להזהבה. מוסיפים את השום, מערבבים ומטגנים עוד דקה.
  4. מוסיפים לבצל את מחית העדשים, העדשים השלמות ופטרוזיליה ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים, טועמים ואם צריך מתקנים תיבול. אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים 1-2 כפות מים כדי שיתקבל מרקם של עיסה.
  5. ממלאים את הקישואים: חוצים את הקישואים לרוחב ומיישרים בסכין את התחתית כדי שהקישואים יעמדו באופן יציב בסיר. מרוקנים את תוכן הקישואים בעזרת כפית או מכשיר ייעודי לריקון וממלאים בתערובת העדשים.
  6. יוצקים את שמן הזית לסיר רחב (סוטאז') ומטגנים את הכרישה והסלרי מעל להבה בינונית-גבוהה, עד לריכוך. מוסיפים כורכום, כמון ואת שיני השום וממשיכים לטגן עוד דקה. מוסיפים מלח ופלפל, מיץ לימון ומים, כך שהרוטב יגיע ל-2/3 מגובה הקישואים.
  7. מסדרים את הקישואים הממולאים בסיר, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 40-60 דקות עד שכל הרכיבים רכים ומלאי טעם.
  8. מחממים תנור ל-250 מעלות.
  9. מסירים את המכסה ומכניסים את הממולאים לתנור לכמה דקות, להשחמה יפה.
קישואים ממולאים. צילום- נוף עתאמנה איסמאיל