בישולים חורפיים מהמטבח הערבי עם השפית נוף עתאמנה אסמאעיל, אוכל מנחם ומשביע לימים אלו.
המתכונים באדיבות סוגת
מת'בל שעועית מש עם בורגול דק מתובל
1 כוס שעועית מש
מיץ מ-1 לימון
1/4 כוס טחינה
2 שיני שום
מלח
לגרישה (בורגול דק):
1/2 כוס גרישה
1 בצל
1 גבעול בצל ירוק
חתיכה של קליפת תפוז באורך כ-4 ס"מ
חתיכה של קליפת לימון באורך של כ-4 ס"מ
חופן עלי נענע
חופן עלי בזיליקום
1 כף מיורן מיובש
1 כף כמון
1 כפית זרעי כוסברה כתושים
3 פרחי ורדים מיובשים
1/4 כפית פלפל שחור
- מעבירים את שעועית המש לסיר בינוני, מוסיפים 5 כוסות מים, מכסים ומביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה. ממשיכים לבשל כ-30 דקות, עד שהמש רך ורוב המים התאדו. מסננים.
- בינתיים מעבירים למעבד מזון את כל חומרי התוספת וטוחנים לקבלת תערובת דקה ואחידה. מעבירים לקערה ומשהים ל-15 דקות לספיגת טעמים ונוזלים.
- מעבירים את המש המבושל למעבד המזון יחד עם טחינה, שום, מיץ לימון ו 2-3 כפות של תערובת הבורגול וטוחנים למחית חלקה. מתבלים במלח לפי הטעם ומעבירים לצלחת.
- מגישים חם או קר עם זילוף שמן זית מעל והבורגול המתובל ששמרנו בצד.
קישואים ממולאים בעדשים ירוקות
חומרים ל-6 מנות
8 קישואים גדולים
למלית:
1 כוס עדשים ירוקות
1 בצל מגורר גס
4 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
חופן פטרוזיליה קצוצה
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
1 כרישה פרוסה דק
2 ענפי סלרי קצוצים
2 שיני שום פרוסות
1 כפית כורכום
1 כפית שטוחה כמון
מלח, פלפל שחור גרוס
מיץ מ-1 לימון
מים
- מתחילים בהכנת המילוי: מעבירים את העדשים לסיר, ממלאים בשפע מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-15 דקות, עד שהעדשים כמעט רכות. מסננים ומחלקים באופן שווה לשתי קערות.
- טוחנים מחצית מהעדשים במעבד מזון למחית חלקה.
- יוצקים את שמן הזית למחבת ומטגנים את הבצל כ-5 דקות, להזהבה. מוסיפים את השום, מערבבים ומטגנים עוד דקה.
- מוסיפים לבצל את מחית העדשים, העדשים השלמות ופטרוזיליה ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים, טועמים ואם צריך מתקנים תיבול. אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים 1-2 כפות מים כדי שיתקבל מרקם של עיסה.
- ממלאים את הקישואים: חוצים את הקישואים לרוחב ומיישרים בסכין את התחתית כדי שהקישואים יעמדו באופן יציב בסיר. מרוקנים את תוכן הקישואים בעזרת כפית או מכשיר ייעודי לריקון וממלאים בתערובת העדשים.
- יוצקים את שמן הזית לסיר רחב (סוטאז') ומטגנים את הכרישה והסלרי מעל להבה בינונית-גבוהה, עד לריכוך. מוסיפים כורכום, כמון ואת שיני השום וממשיכים לטגן עוד דקה. מוסיפים מלח ופלפל, מיץ לימון ומים, כך שהרוטב יגיע ל-2/3 מגובה הקישואים.
- מסדרים את הקישואים הממולאים בסיר, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 40-60 דקות עד שכל הרכיבים רכים ומלאי טעם.
- מחממים תנור ל-250 מעלות.
- מסירים את המכסה ומכניסים את הממולאים לתנור לכמה דקות, להשחמה יפה.
הוספת תגובה