תיאטרון אורנה פורת:
הצגה של תיאטרון אורנה פורת, שכתבו שלומית ארנון בר לב וליאת פישמן לני, עוסקת בסוגיות הקשורות לילדים ונוער ועולם המשפחה. הערב חוויתי חוויה כשנכנסתי לתוך העולם הצעיר, המרדני, החכם והמבין הכל ומהר.
איך הסיפור מתחיל?
אם המשפחה, אשר החזיקה את כל צורכי הבית: אוכל, בית, חינוך הילדים והדאגה לרווחתם, "נעלמת" לעולם שכולו טוב. המשפחה נותרה ללא אימא, אשר הותירה אחריה בעל ושני ילדים.
הצורך של אב המשפחה לחזק את ילדיו. מביא אותו להחלטה לעבור דירה ולהעניק חיים חדשים לילדיו, לאחר האובדן הקשה. מדובר על אח ואחות תאומים, כאשר האחות נולדה חרשת. היא חיה בתוך עולמה האישי ודרך הביטוי שלה עוברת מכתיבת שירים אל הדפים. כל היום מתעופפות לה בראש אותיות והיא יוצרת שירים וכותבת אותם במחברת, אך מסרבת לחשוף את שיריה אפילו לאחיה היקר מכל. כל רגשותיה וליבה מלאים בגעגועים לאמא במרומים. למרות היופי בחיבור שבין האחים, התקשורת בניהם מתרחשת תוך שהיא משוחחת עימו בשפת הסימנים וקוראת את השפתיים של אחיה. כך הם משוחחים המשחק.
האח מעולם לא רואה באחותו שונה, להיפך. הוא מבקש ממנה שתלמד אותו לכתוב שירה. היא מסבירה לו שעליו להתכנס פנימה ולהוציא את אשר על ליבו בכתב. כמובן, שקשה לו לעשות זאת. בעקבות ניסיון זה הוא רואה בהתפעמות את כישרונה בכתיבה.
המעבר
והשינוי בעקבותיו, גורם לאח לרצות להיות מקובל ולהתקבל ללהקה בבית הספר. הוא עושה מעשה אשר גורם לו לנקיפות מצפון על מנת להתקבל ללהקה. ההצלחה לא איחרה להגיע וכתוצאה השירים המופלאים של אחותו ומשם הם יוצרים מופע. השיר הראשון של חנן בן ארי שנכתב: אמא אם הייתי
"אמא, אם הייתי יכול רק
לרפא את הגעגוע
הזיכרונות עוד שורפים את המוח
האהבה לא ניצחה גם לא הרוח
אמא אם הייתי יכול רק
להאמין לך ולא לברוח
הלב נבגד הוא לא נותן לי לבטוח
רק הניגון עוד נותן את הכח"
(לחן: אלנתן שלום)
תפנית בעלילה:
מתרחשת כאשר דמותו של שחקן משנה (חבר מהלהקה של תום), נקרתה בדרכם. הדמות לומדת להכיר את האחות החירשת ונוצרת ביניהם אינטראקציה למרות החרשות. הדמות הסקסית, הסרקסטית, הגברית, פתאום מגלה רגישות אינטלגנציה ריגשית, קבלת השונה והאחר בחברה והופכת להיות חברתו. נרקמים ביניהם יחסי הגומלין שווי ערך והיא מחליטה להראות לו את שיריה הכתובים במחברת. אז נגלה לעיניו שהשירים אינם שייכים לתום אחיה, כי אם למקור, שזו היא.
התגלית על מעשהו של אחיה, ניפץ את כל עולמה ואת האמינות כלפיו. היא מטיחה באחיה את האשמה (נעשה בשפת הסימנים). תום מתחרט ומבין את אשר עשה ומנסה לתקן את העוול שגרם לאחותו וחשיפת שיריה ללא אישורה.
סוף המחזה:
את סוף המחזה הפעם לא אגלה. רק אומר כי זהו מחזה יוצא מן הכלל, העוסק תהיות משפחתיות, אמינות, שוני, שיוויון ועולם הנעורים, להסתכל לאמת בעיניים . "לשקר יש רגליים" כך נאמר והצדק עם האמירה.. השירים של חנן בן ארי נפלאים עם המון רגש עומק ומשמעות. והקהל לא הפסיק למחוא כפיים.
המחזמר מומלץ ורצוי לכל המשפחה, חנן בן ארי מייצג את התרבות הישראלית על כל גווניה. שירים נוספים במחזמר: אם תרצי, תותים ויקיפדיה ועוד..
בימוי: עמית אפשטיין
משתתפים: אייל שכטר, גלעד מרחבי, סלי-עדן בר, ליאור כהן, סתיו וקנין, דניאל אביטל
הוספת תגובה