תהליך ייצור היין
היין עשוי מענבי מוסקט אלכסנדרוני מכרמים נבחרים בשפלת יהודה. הענבים הגיעו ליקב בשעות הבוקר המוקדמות לאחר בציר מכני ונכנסו לאחר סחיטה עדינה ומהירה אל מיכל נירוסטה מקורר ומבודד. התירוש הלבן קורר על מנת למנוע תסיסה של המיץ ולצורך שקיעה של המשקעים המצויים בו. המיץ שהה יום במיכל הנירוסטה ולאחר מכן סונן. המיץ הצלול והנקי למיכל נירוסטה וקורר שנית לטמפרטורה של 0 מעלות. כשלושה שבועות לפני מילוי המוסקטו החל תהליך תסיסה מבוקר במיכל נירוסטה, עד שאחוז האלכוהול והמתיקות הגיעו לרמה הנדרשת. בעת המילוי, התווסף פחמן דו חמצני על מנת לקבל בועות קטנות ושמחות.
תיאור היין
צבעו ירקרק בהיר וצלול, ליין ארומות פירותיות ומוסקטיות עשירות. היין פריך, בעל גוף קל ובועות קטנות ומרעננות, הסיומת מתוקה ומאוזנת.
הצעת הגשה:
בטמפרטורה של 4 מעלות, כאפרטיף לפני הארוחה או בליווי סלטים אסיאתיים.
מחיר מומלץ: 40 ש"ח
כשר לפסח בהשגחת הבדץ העדה החרדית. ניתן לרכוש ברשתות השיווק ובחנויות היין.
דברי המערכת: השימוש בענבים מ"כרמים נבחרים" מרמז על בחירה קפדנית של מקור הענבים, מה שעשוי להשפיע על איכות היין.ענבי מוסקט אלכסנדרוני ידועים בארומה עשירה ופרחונית, מה שתורם לאופי הייחודי של היין.הין קליל, רענן ומאוזן, עם מתיקות עדינה ורמת אלכוהול נמוכה יחסית. מושלם לקיץ הישראלי.
הוספת תגובה