השלבים המרכזיים בתהליך הגשת תביעה לביטוח לאומי
תהליך הגשת התביעה כולל מספר שלבים עיקריים וכל אחד מהם דורש מכם להקפיד על הפרטים הקטנים, להגיש מסמכים ולענות על שאלות שונות.
בשלב הראשון יהיה עליכם להגיש את הבקשה הראשונית למוסד לביטוח לאומי, לסניף הקרוב לביתכם, בו תמלאו טופס מתאים ותציינו את כל המידע הרלוונטי לתביעה שלכם. יהיה עליכם לצרף מסמכים רפואיים הכוללים חוות דעת רפואית מרופאים ומסמכים המצביעים על הפציעה או הנכות שלכם.
בשלב הבא תחכו לתשובה, במקרים רבים אנשים לא ממלאים את המסמכים כראוי ויש צורך לבצע השלמות של פרטים או מסמכים חסרים ובסיום ההשלמות תישלח לכם תשובה עם ההחלטה על התביעה.
המכשולים בתהליך הגשת התביעה לביטוח לאומי
לאורך ההליך עלולים להתקיים לא מעט מכשולים שיקשו על הדרך שלכם ויאריכו את זמן ההמתנה לתשובה האם התביעה התקבלה או לא. הבירוקרטיה היא אחד המכשולים הגדולים ואולי העיקריים בהליך זה, ישנן פרוצדורות מסובכות, דרישות מדויקות וטפסים שונים שיש להגיש ולעיתים אנחנו נראה כיצד תביעות נדחות רק משום שהפרטים בטופס לא מולאו נכון או שהיה חסר מסמך אחד.
גם חוסר המסמכים או אפילו טעות בתיעוד יכולים להוביל לדחיית התביעה או לכל הפחות לעיכובים ארוכים בטיפול בה, הביטוח הלאומי גם עושה שימוש בשפה משפטית ומורכבת אותה לעיתים קשה להבין והדבר הזה בפני עצמו עלול להוות מכשול.
לעיתים, הטיפול בתביעה עלול להימשך זמן רב יותר ממה שציפיתם, עיכובים אלו נגרמים לעיתים ממחסור במשאבים בביטוח לאומי או עומס על המערכת וחוסר במעקב אחר התביעה עלול להוביל לאובדן זמן יקר. לא אחת התביעות נדחות, לעיתים מבלי להסביר את הסיבות באופן מפורט ובמקרים רבים אנחנו יכולים לראות שאנשים פשוט לא יודעים מה מגיע להם.
מכל הסיבות הללו כדאי לקבל ליווי של עורך דין לביטוח לאומי מוערך אשר ידאג לעבור על הטפסים, לוודא שהם ברורים ומלאים, הוא ידע מה מגיע לכם ומה לא וגם יבצע מעקב הדוק שימנע עיכובים מיותרים.
כיצד תתמודדו עם עיכובים ודחיית התביעה
השלב הראשון להתמודדות עם עיכובים הוא לא להתעכב בעצמכם – אם נקראתם להגיש מסמכים נוספים – עשו זאת במהירות, כי ככל שתספקו את המידע מהר יותר, כך ההליך יהיה יעיל יותר. אם התביעה שלכם נדחית, קבלו ייעוץ מקצועי מוקדם ככל האפשר ואל תסמכו רק על הביטוח הלאומי שיעדכנו אתכם – הישארו עם היד על הדופק ובחנו את התיק כל הזמן.
העיכובים הם תופעה נפוצה בהליך זה, והדרך הטובה ביותר להתמודד עמם היא להיות סבלניים, אך לא פחות חשוב – להיות אקטיביים. עליכם לוודא שאתם מגישים את המסמכים במועד, אם יש עיכוב חריג עליכם לפנות ולבדוק מדוע, יש לכם גם זכות להתלונן על עיכוב שאינו סביר ואם העיכוב הוא בגלל שלא הגשתם מסמך או טעיתם – תקנו זאת מהר.
כיצד תוכלו לענות על דרישות הביטוח הלאומי במהירות?
כאשר אתם מגישים תביעה, המוסד לביטוח לאומי עשוי לשלוח לכם דרישות נוספות, כמו הבהרת נתונים מסוימים, השלמת מסמכים רפואיים שונים ועוד. אם התבקשתם להוסיף חוות דעת רפואית, פעלו במהירות והשיגו את אותה חוות הדעת, הגישו אותה בצורה מלאה וברורה והגישו את המקור ולא עותקים, תוך שאתם מוודאים שכל הפרטים בה נכונים ומעודכנים.
התביעה נדחתה – כיצד תגישו ערעור?
לעיתים, למרות שעמלתם קשה על הגשת התביעה באופן מדויק, היא עלולה להידחות. ראשית, תבינו מדוע התביעה נדחתה ואם ההסבר שניתן לכם לא מספק אתכם, אתם יכולים לפנות לביטוח הלאומי בדרישה לקבל הבהרות נוספות.
הסיבות לדחייה יכולות להיות מגוונות, זו יכולה להיות טעות טכנית, חוסר במסמכים, חוסר במידע או בחוות דעת רפואית ואם גם לאחר ההבהרות שקיבלתם התשובה שלהם לא מספקת אתכם – אתם יכולים להגיש ערעור על ההחלטה.
תהליך זה יכול להיות מעט מסובך או לא ברור, זו גם ההזדמנות האחרונה שלכם לקבל את מלוא זכויותיכם, לאן מומלץ מאוד להיות מלווים על ידי עורך דין לענייני ביטוח לאומי שיבחן את התיק לעומק, את ההגשה הקודמת שלכם, את תשובת הביטוח הלאומי ואת האופן הנכון ביותר להגיש את הערעור.
בעיקר, עליכם לזכור שהגשת הערעור היא זכות שקיימת לכם ולפני שאתם מוותרים על התביעה או מקבלים את הדחייה שלה, מומלץ שתבחנו לעומק האם אתם יכולים בכל זאת לממש את זכויותיכם.
הוספת תגובה