השפית מיקה פודארט לבאשר פרומז'רי בהמלצה אישית על מתכון למאפה חורפי
דרגת קושי: בינונית
כשר חלבי
לא נדרשת הכנה מראש.
זמן עבודה: 3 שעות
מצרכים: ל-6 מנות
1 תבנית 24 ס"מ
1/2 קילו קמח
1 כף גדושה שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1 כפית מלח
1 כוס מים פושרים (250 מל')
למלית: 5 בצלים
1 כוס דבש
שמן זית באשר
פלפל שחור גרוס
100 גר' מנצ'גו סמי קרדו מגוררת
100 גר' אוניקאאס מסאדם מגוררת
שלבי הכנה:
1. מניחים בקערית את השמרים, שלוש כפות מים פושרים ורבע כפית סוכר לרבע שעה;
2. את כל מצרכי הבצק מעבירים לקערת לישה (כולל השמרים) ולשים למשך 8 דקות עד שמתקבל בצק אחיד רך ודביק;
3. חותכים את הבצל לרצועות, מטגנים על להבה גבוהה עד שמשחים מאוד מורידים מהאש ומוסיפים פלפל שחור גרוס ושני שליש כוס דבש, מניחים בצד להתקרר;
4. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים, מרדדים ומניחים רבע מהמילוי לאורך הבצק;
5. חותכים לפרוסות בגובה של 5 ס"מ ומניחים בתבנית עם נייר אפיה. ממלאים את התבנית ומניחים בצד לתפיחה של חצי שעה. מחממים תנור ל-190 מעלות;
6. יוצקים כחצי כוס שמן זית, בנדיבות. אופים למשך 30-40 דקות, עד שמשחים;
7. את יתרת הדבש פותחים עם מעט מים רותחים וכשהמאפה שזוף ויפה, מוציאים מהתנור ומברישים בדבש.
מגישים מיד אחרי יציאה מהתנור.
בתאבון!
הוספת תגובה