מתכון למאפה פסטה כוסמין עשיר ומגוון, קל הכנה וטעים, עם תירס ופלפל שחור. המאפה יכול להתאים כמנה עיקרית, כארוחת ביניים וכן כתוספת, לצד סלט ירקות רענן.
מצרכים (לכ- 4-6 מנות):
1 חבילת פסטה כוסמין מלא
3 קלחי תירס טריים
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס דק
2 גבעולי טימין
3 כפות שמן זית
להגשה: פרמז'ן מגורד
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- מגלחים את קלחי התירס מהגרגירים וטוחנים חצי מכמות התירס במעבד מזון למחית.
- מניחים בסיר את המחית יחד עם הגרגירים שנותרו, יוצקים פנימה 2 כפות שמן זית, טימין, מלח, פלפל שחור גרוס דק ומערבבים. מבשלים על אש נמוכה במשך 8 דקות תוך כדי ערבוב.
- מרתיחים סיר עם מים וכף מלח ומבשלים את הפסטה לפי ההוראות על גבי האריזה. מסננים מהמים, יוצקים כף שמן זית ומערבבים.
- מערבבים את הפסטה לתוך קרם התירס ויוצקים לתבנית חרס. מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ- 12 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
- מגרדים מעל פרמז'ן ומגישים.
מתכון באדיבות: תבליני מימון .
הוספת תגובה