המאפה טעים להפליא, מהיר וקל הכנה, ויכול לשמש כמנה עיקרית או כתוספת, בארוחת יומיום או בחג.
המתכון באדיבות "אחוה "
מצרכים (למאפה בתבנית אינגליש קייק):
500 גרם בשר טחון
1 כוס אורז מבושל
2 בצלים לבנים
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים
1 כף רסק עגבניות
1 כפית שטוחה בהרט
1 כפית גדושה פלפל שחור טחון
1/2 כפית מלח
לטחינה:
1/2 כוס טחינה גולמית
1 כוס מים קרים
מעט מלח
מיץ לימון
לסלט:
2 עגבניות
1 פלפל חריף
1 כף רסק עגבניות
1 חופן פטרוזיליה
קורט מלח
מיץ מחצי לימון
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- קוצצים את שני הבצלים דק ומניחים בקערת ערבוב. מוסיפים לקערה את הבשר הטחון הטרי וכוס אורז מבושל. מתבלים בעזרת פלפל שחור, מלח, בהרט ופטרוזיליה קצוצה.
- מוסיפים שתי ביצים לתערובת ומערבבים את כל החומרים היטב בעזרת הידיים.
- משמנים תבנית אינגליש קייק ומכניסים את התערובת לתבנית ודוחסים. אופים בחום של 180 מעלות למשך כ – 45 דקות.
- מכינים את הטחינה: מערבבים טחינה, מים קרים, מלח ולימון וטוחנים בעזרת בלנדר מוט.
- מכינים את הסלט: קוצצים עגבניות, פלפל חריף ועשבי תיבול ומתבלים במלח, מיץ לימון, רק עגבניות ושמן זית ומערבבים היטב.
- בסיום האפייה מוציאים את המאפה מהתנור ומצננים. שמים טחינה על המאפה בנדיבות ומורחים בעזרת כף.
- מגישים פרוסת מאפה וטחינה לצד סלט עגבניות חריף.
הוספת תגובה